söndag, oktober 19, 2008

Mycket tungt stöd för Barack Obama

Ännu ett slag mot John McCains kampanj kom idag. F.d. utrikesministern, republikanen Colin Powell (bilden nedan), berättade idag på ”Meet the press” på NBC att han kommer att rösta på Barack Obama.

Ett mycket tungt stöd. Inte minst när han säger att Barack Obama är redo att bli president. Att han är den president USA behöver nu. Colin Powell är inte vem som helst. Han var innan han blev politiker den högste militären under presidenten. (Presidenten är formellt ÖB).

Colin Powell skäl är också i sig ett hårt slag mot John McCain.
Powell är bekymrad över att republikanerna gått åt höger. Han nämner särskilt att han inte vill ha ytterligare två konservativa domare i Högsta domstolen.

Powell menar att John McCain inte riktit har vetat hur han skall förhålla sig till den ekonomiska krisen. Samtidigt som han berömmer Barack Obama.

Powell menar också att guvernören Sarah Palin inte är redo att bli USA:s president vilket han menar är vicepresidentens jobb. Han är kritisk till John McCains omdöme när valet av Palin gjordes.

Colin Powell är också bekymrad över den negativa kampanjen som McCain för. Där man försöker ifrågasätta Obama för att han någon gång i sitt liv träffat personer. Att man försöket smutskasta Obama med att han skulle vara muslim. Och Powell frågar, vad är det för fel att vara muslim?

Han tog också upp ett exempel på en soldat från New Jersey som dödades i Irak. Han var amerikan, men muslim. Mycket starkt exempel på att en amerikan kan se ut hur som helst, vara av vilken tro som helst men ändå vara amerikan och vilja försvara sitt land.

Kommentarerna och debatten kring Colin Powells besked kommer säkert dominera valrörelsen de närmaste dagarna.

SvdSydsvPolitikenDagblHDVG

Inga kommentarer: