torsdag, mars 09, 2006

Tysta politiker och politikerrollen
Kungsbackas stadshusPrecis som jag gissade så svarar inte de politiker som medverkat till att närakuten i Kungsbacka är stängd mellan 00.00-07.00 och de behövande får åka till Sahlgrenska i Göteborg eller Varberg. De tidningar som publicerat min insändare, se tidigare inlägg nedan, har kommit ut med flera nummer men tystnaden är kompakt.

De tre socialdemokraterna Bo Karlsing, Ingemar Lundin och Gull Lundberg försöker undvika att gå in i debatten varför de inte hade någon åsikt i frågan och svek sitt vallöfte.
Kortsiktigt blir det ingen debatt men valet är inte förrän den 17 september och trion Karlsing-Lundin-Lundberg kan lita på att jag skall återkomma till dem flera gånger.

Även de politiker från (m) och (c) som drev igenom beslutet håller sig tysta. Min kritik mot bristfälliga annonser om stängningen besvarades inte.Vem tror man att man lurar? Tror man att Kungsbackas invånare glömmer beslutet?

Att vara politiker innebär att man måste stå för sina beslut. Inte gömma sig bakom tjänstemän. Den sortens tystnad en del odlar brukar sluta med att väljarna bestraffar genom att rösta på andra eller helt enkelt stannar hemma.

Läste idag i Kungsbacka Posten att socialdemokraten Allan Frödin skriver att Folkpartiet skrev inget om bostäder inför valet 2002. Hans inlägg visar tydligt att vi behöver en läsa-skriva-räkna garanti i Sverige. Går man in på folkpartiets hemsida www.folkpartiet.se/kungsbacka kan man se rubriken "Kommunalt handlingsprogram". I detta finns ett långt avsnitt om bostäder. Han får skynda sig för snart läggs programmet för 2006 in och det har också ett långt bostadsavsnitt.