fredag, augusti 22, 2014

Moderaterna i Kungsbacka "lånar" FP förslag, igen.

Folkpartiets f.d kommunalråd i Kungsbacka Kenneth Nilsson föreslog i mars 2003 att man skulle flytta Tingbergsvallen till t.ex Inlag där annan idrott finns och bygga bostäder på planen.

Det fick tummen ner av inte minst Moderaterna.

I oktober 2011 lanserades förslaget på nytt av Moderaternas ordförande i Fritidsnämnden. Inte minst för att de pengar som en bostadsexploatering skulle ge skulle kunna gå till att satsa på idrotten.

Nu tar Moderaterna fram ett gammalt FP-förslag på nytt. Avgiftsfri kortidsparkering i innerstaden motionerade Folkpartiet om i juni 2006. Lämpligt att man då använder p-skiva.

Men motionen avslogs 2007-05-10 med motiveringen "nuvarande parkeringssystem behövs för att få det omlopp på parkeringsplatser som krävs utifrån Innerstadens förutsättningar" 

Kul att Moderaterna tar upp gamla FP-förslag men som väljare är det väl bättre att rösta på originalet än de som kopierar.

Och om motionen från 2006 hade bifallits hade säkert situationen i innerstaden varit mycket bättre.
tisdag, augusti 19, 2014

Skapa ett kollektivtrafikkort för hela Sverige

I dagens nummer av Kungsbacka Posten och Norra Halland har jag med en insändare om att vi måste skapa ett kollektivtrafikkort som gäller i hela landet. Gränsproblemen gör att färre åker kollektivt. Läs och begrunda.

Skapa ett kollektivtrafikkort för hela Sverige
Det är dags att vi får ett kollektivtrafikkort som gäller i hela Sverige. Hur svårt kan det vara? Stor- London har fler invånare än Sverige och där går det.

Vi som bor i Kungsbacka lever med två system. Jag kan ta Hallandskortet och åka till Köpenhamn men inte till Kungälv. Med Västtrafiks kort kommer jag till Strömstad och Mariestad men inte med tåg till Varberg .

Jag har drivit denna fråga i Region Halland och kommer fortsätta driva den. På Folkpartiets landsmöte bifölls min motion så nu driver hela partiet denna fråga.

Tekniken finns. Runt om i Europa, bland annat London, inför man att man inte behöver särskilt kort för att åka. Det kopplas till bankkort och kreditkort. När man visar detta för kortläsaren vet man att just du klivit på.

Att som Västtrafik fortsätta att utreda egna system är dumt och naivt.

Händer inget finns bara en sak att göra. Riksdagen måste lagstifta att ett visst datum måste frågan vara löst i Sverige.

Ett kort för hela Sverige - En självklarhet.

Tommy Rydfeldt (FP)
Ledamot i Regionfullmäktige och Hallandstrafiken

måndag, augusti 18, 2014

Nu är valaffischerna uppe

Nu är valaffischerna uppe. Hoppas de får sitta uppe och att alla partier slipper få dem nedrivna.

Valaffischer är en del av valrörelsen. De mobiliserar valarbetarna, talar om för väljarna att nu går vi in i skarpt läge och visar budskapen.

Folkpartiet i Kungsbacka och Halland satsar på en lokala affischer. Både till kommun, region och riksdag.

Jag finns med på den om regionen som nu finns på en stolpe nära dig, i alla fall om man bor i Kungsbacka.