tisdag, augusti 19, 2014

Skapa ett kollektivtrafikkort för hela Sverige

I dagens nummer av Kungsbacka Posten och Norra Halland har jag med en insändare om att vi måste skapa ett kollektivtrafikkort som gäller i hela landet. Gränsproblemen gör att färre åker kollektivt. Läs och begrunda.

Skapa ett kollektivtrafikkort för hela Sverige
Det är dags att vi får ett kollektivtrafikkort som gäller i hela Sverige. Hur svårt kan det vara? Stor- London har fler invånare än Sverige och där går det.

Vi som bor i Kungsbacka lever med två system. Jag kan ta Hallandskortet och åka till Köpenhamn men inte till Kungälv. Med Västtrafiks kort kommer jag till Strömstad och Mariestad men inte med tåg till Varberg .

Jag har drivit denna fråga i Region Halland och kommer fortsätta driva den. På Folkpartiets landsmöte bifölls min motion så nu driver hela partiet denna fråga.

Tekniken finns. Runt om i Europa, bland annat London, inför man att man inte behöver särskilt kort för att åka. Det kopplas till bankkort och kreditkort. När man visar detta för kortläsaren vet man att just du klivit på.

Att som Västtrafik fortsätta att utreda egna system är dumt och naivt.

Händer inget finns bara en sak att göra. Riksdagen måste lagstifta att ett visst datum måste frågan vara löst i Sverige.

Ett kort för hela Sverige - En självklarhet.

Tommy Rydfeldt (FP)
Ledamot i Regionfullmäktige och Hallandstrafiken

Inga kommentarer: