fredag, februari 06, 2009

Bra mat, Sahlin och Euron. (Fredagskrönika)

Var på sammanträde med styrelsen för Landstingsservice i Landstinget Halland på torsdagen. Det är denna styrelse med förvaltning som ansvarar för maten på våra två sjukhus.

Jag har några gånger tagit upp frågan om hur maten skall kunna bli bättre och godare. Glädjande är att det finns full enighet i styrelsen att vi både måste titta på hur maten kan bli bättre och hur framtidens mat skall produceras.

Vi har redan börjat resan för att minst 25 % skall vara ekologiskt och eller närproducerat.

Nu beslöt vi att gå vidare med ett matprojekt för att göra bra mat ännu bättre.

Mona Sahlin har klara problem. Hon har hamnat i en återvändsgränd med (MP ) och (V).
Igår kritisk mot alliansens uppgörelse om miljön och energipolitiken. Efter kritik från framför allt LO förbund men också en del kommunalråd så heter det idag att man vill samtala om energipolitiken.

Mona Sahlin har klara problem om hon skall gå till val med en energipolitik tillsammans med (V) och (MP). Stora delar av hennes väljare skulle säkert gärna se alliansen energipolitik. Inte minst IF metalls ordförande Stefan Löfven.

Att igår avvisa alliansens förslag var nog väldigt förhastat. Men det tycks vara så hon driver politik. Tala först och tänk sedan.

Folkpartiet har partiråd i Göteborg i två dagar. Bland annat skall listan inför EP valet fastställas. Gissningsvis med Marit Poulsen i topp och Olle Schmidt som tvåa.

Var inne igår och ”minglade” lite med folkpartister som kommit tidigare.

Ett av kraven i programmet inför valet blir ny folkomröstning om Euron. Det är nog dags igen att låta svenska folket få pröva frågan. Vi ser hur den svenska kronan åkt berg och dalbana under finanskrisen. Det är inte bra för svenska företag att man inte vet hur stabil valutan är. Euron däremot har varit stark.

Även om det säkert finns en majoritet emot Euron i Sverige är det riktigt att Folkpartiet som EU vänligt parti driver frågan, skapar debatt och opinion i frågan.

DN123Svd123Afton123