torsdag, november 11, 2010

Kungsbackabornas kollaps

Det lokala partiet i Kungsbacka vid namn Kungsbackaborna kollapsade direkt efter valet.

Tre av fyra ledamöter lämnade partiet innan ens nya kommunfullmäktige hunnit samlas. Måste vara något av rekord. Ordkriget är nu i full gång i lokalpressen.

Kvar står nu endast grundaren Roger Larsson.

Orsaken till att de tre lämnade var att samtliga dessa hade blivit inkryssade. När sedan partiet skulle fördela platser i styrelser och nämnder fick man inga.

För partiet hade gjort en valteknisk samverkan med Miljöpartiet och fick några platser att fördela.

Det är ju också så att utan speciellt Peter Wesleys kryss och röster hade man aldrig fått sitt fjärde mandat. Man tog sista mandatet i den valkretsen med några få röster.  Jag förstår att han och övriga lämnade.

Förmodligen är det början på slutet på Kungsbackborna vi nu ser. Vem vill gå med i ett parti och jobba för det när sådant besttraffas och de politiker som väljarna ratar roffar åt sig av uppdragen.

Kungsbackabornas problem är ju coskå att man saknar partiprogram och gör en grej av det. Men det innebär att alla inte riktrigt vet vad man går med i eller röstar på.

Knappast goda förutsättningar att driva ett parti på.

Den andra stora förloraren är Miljöpartiet. Att de gjorde upp med Kungsbackaborna var ju politiskt tveksamt och nu står man där med en uppgörelse som inte är värt någonting.

Nystart för bloggen

Efter valet har det varit skönt att ta det lite lungnare. Reflektera och invänta vad jag skall göra politiskt de närmaste fyra åren.

Jag blev ju invald i regionfullmäktige i Halland och var i måndags och tisdags på ett första tvådgars möte med fullmäktige. Blev några inlägg och ett replikskifte med både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.
SD verkar rätt okunniga om vad man blivit invalda i och tycks även vara okunniga om vilken politik man gått till val på.

Under nästa vecka lär det klarna vad jag skall ägna mig åt.

Så ny är bloggen officiellt nystartad.