måndag, juli 30, 2012

Vi behöver lagstiftning kring biljetthantering

Efter biljettstrulet kring Bruce Springsteens konserter, uteblivna biljetter och en anhållen VD så bör de flesta inse att det behövs en klarare lagstiftning kring biljetter till evenemang och vad som är lagligt och olagligt.

Biljett.nu har sålt biljetter man inte haft men det är tydligen inte olagligt om man tror man skall kunna leverera dem. Ganska absurt sätt att se på saken.

Om någon vill betala mer för en biljett än vad den sålts för är ju det upp till köparen. Man kanske värderar att slippa stå i kö osv.

Så att förbjuda någon att köpa en biljett för högre pris löser inga problem. Marknaden skulle bli ännu mer svart.

Däremot borde det vara olagligt att sälja något man inte har. Åtminstone ta betalt för det, oavsett om man tror sig fixa affären.

Den som säljer något man inte har skulle då begå en olaglig handling och varan/biljetten måste finnas i samma sekund som man tar betalt.

En sådan lagändring skulle göra det svårare för företag som spekulerar i biljetter att göra detta och därmed blåsa kunderna med motiveringen att vi trodde vi skulle ordna biljetter.

För även om man får pengarna tillbaka är kunderna blåsta på upplevelsen och kanske på kostnaden för hotellrum, resor osv?

GP DN 2 AFTON GT SVD

Inga kommentarer: