tisdag, maj 20, 2008

Dagens underligheter och dagens stolle

Om man bor två barn och två vuxna i en trerumslägenhet är man trångbodd menar Boverket. En familj som i tre rum och kök intervjuas i Dagens Nyheter och håller inte med.

Enligt Boverket skall alla barn ha eget rum. Har man tre barn så skall man alltså bo i en bostad med fyra sovrum (föräldrarna kan dela) och ett vardagsrum samt kök.

Annars kan det enligt Boverket bli stress, konflikter och hemlöshet, ängslan, oro och försämrad motståndskraft,tuberkulos, magcancer och ytterst ett kortare liv.

Tror dem på detta själva? Forskare som också intervjuvas i DN är kritiska.

Vårdförbundet anser att de som inte är medlemmar i förbundet skall strejka. Varför? Att inte bli medlem är ju ett val. Varför skall man då strejka? Dessutom får de ju inte något från strejkkassan om de går hem. Strejkbryteri, säger vårdförbundet. Föreningsfrihet säger jag.

Metro berättar att centerpolitikern i Göteborg, Franziska Osterberger Gustafsson, vill införa ett slags cykelkörkort. Precis vad vi behöver i Sverige. Mer reglering och förbud. Kanske en åldersgräns för att få cykla? 15 år? Krav på hjälm när man promenerar i en storstad?

Dagens stolle är utan tvekan barnläkaren Norman Spack vid Bostons barnsjukhus. Han har enligt Aftonbladet öppnat en avdelning för barn som vill byta kön. Och behandlar med hormoner.

Är det ett dåligt aprilskämt?

Att behandla dessa barn med hormoner ger stora skador och ökar deras förvirring, säger en psykiatriker.

Har Dr Spack behandlats med hormoner som barn? Förvirrad är det minsta man kan säga om honom.

Inga kommentarer: