tisdag, maj 15, 2007

Mona S vill bli känd som den store skattehöjaren

I en intervjuberättar Mona Sahlin att om (s) kommer tillbaka till makten får vi räkna med att fastighetsskatten återinförs,så även förmögenhetsskatten.

Det jobbavdrag som införts gillar hon inte så även löntagarna får räkna med högre skatt även på inkomster.

Och hon tror man kan gå till val på höga skatter.
- Det är jag övertygad om att man kan. För att höja skatter betyder också att man förändrar fördelningen mellan fattig och rik, säger Sahlin.

Det skall bli intressant att se 2010. Att i partiledarutfrågningar förklara att en familj i Kungsbacka med normalinkomster skall få 3000-4000 i höjd skatt/månad. För det är konsekvensen. Kungsbacka är en av de kommuner där fastighetsskatten slagit hårdast och där människor nu får en rejäl lindring. Något Mona Sahlin vill ta bort.

En annan sak i intervjun som är lite underlig är att hon är irriterad på att socialdemokraterna avkrävs besked om återställare "som om vi är en regering in spe".

Oppositionen är alltid regering in spe. Och om man skall vara en effektiv opposition kan man inte välja att komma med förslag till augusti 2010 då valmanifestet presenteras. Har man inga svar på frågorna hur framtiden skall ut får Mona Sahlin räkna med att journalisterna kommer att fortsätta fråga.

Men jag tror det hela är en taktik från (s). Man vill hålla den framtida politiken i höljd ett dunkel så länge det går. Därför man vet inte vad tycker eller kall tycka 2010. Mer än att skatter måste höjas,

Men det sitter ju i ryggmärgen och är ju så ”häftigt.” Undrar om väljarna tycker det 2010? Jag tvivlar.

Mona Sahlin kunde ju ringa Göran Johansson (s) i Göteborg. Han sänker kommunalskatten med 25 öre. Så det går att sänka skatter.

Inga kommentarer: