fredag, september 15, 2006

Nattöppen närakut i Kungsbacka

Om det mot all förmodan finns någon som undrar varför vi drivit nattöppen närakut så hårt så samlar jag såhär i valrörelsens sista timme ihop våra argument. Trevlig läsning.

Fakta om besluten

Från och med den 15 februari så kan man inte besöka en läkare i Kungsbacka mellan 00.00-07.00. Patienter hänvisas till Varberg eller Göteborg.

Beslutet drevs igenom av m+c med stöd av (s). Socialdemokraterna stod för det stora sveket då man i förra valet lovade jour i samma omfattning, dvs. även på natten, men lade fegt ner sina röster.

Varför nattöppet?

Kungsbacka är en kommun på över 70 000 invånare. Kommunens planerare tror att vi är 85 000 invånare om 15 år och på väg att bli Hallands största kommun.

Är det då inte rimligt att man kan få vård dygnet runt?

Våra motståndare säger att för få besökte jouren på natten. Men för folkpartiet är nattöppet en försäkring för våra invånare och en trygghetsfråga. Man skall inte behöva sätta sig i bil och åka en massa mil, mitt i natten. Inte lägger vi ner brandkåren på natten bara för att det inte brinner?

Jag tror dessutom att allt prat från vissa politiker, helt felaktigt, att en närakut inte kan behandla så många sjukdomar klart minskar besöken. Varför åka dit när man inte kan få behandling? Jag skulle vilja se statistik på hur många Kungsbackabor som besöker akuten i Varberg och akuter i Göteborg utan att passera närakuten. Eller hur många som väntar med besök, med medicinska risker, pga. att man inte vill åka utanför kommunen.

Hur kan vi få nattöppet?

Folkpartiet var enda parti som i landstingets närsjukvårdsnämnd röstade för nattöppet.

Du kan genom att rösta på folkpartiet i landstingsvalet visa att även du vill ha nattöppet. Gör många likadant kan givetvis inte övriga partier strunta i folkviljan

Och, kryssa gärna mitt namn.

Inga kommentarer: