måndag, juni 08, 2015

Jag utmanar Coop i Varbergs ordförande på debatt kring deras bojkott av varor från Israel

Följande brev har jag idag skickat till Coop Varberg med affären Coop Forum.

Till Kent Wennberg
Ordförande för Coop och Coop Forum i Varberg

Det är med stor förvåning jag har tagit del av ert beslut att bojkotta varor från Israel.
Ett i min mening horribelt beslut.

Beslutet bygger tydligen på att ni anser att Israel ockuperar Palestina ett påstående jag inte delar och anser är riktigt.

När nu en mataffär ger sig in i utrikespolitiken vad mer tänker ni ta ställning för eller emot? Svenskt Natomedlemskap? Rysslands ockupation av Krimhalvön? Eller införande av Euron? Hur ser ni på Kinas ockupation av Tibet?

Israel är en demokrati med en folkvald regering. Man behöver inte tycka om den regeringens politik, lika lite som man behöver gilla Stefan Löfven och Åsa Romson. Men de har en sak gemensamt. De är valda i fria demokratiska val.

Dubbelmoralen inom Coop i Varberg slår volter när man fortsätter att sälja varor från alla möjliga diktaturer som Kina och Vietnam. 

Jag har då och då stannat till för att handla på Coop Forum. Men det är slut nu. Jag bojkottar affären.
Och jag hoppas fler kunder gör det tills matbutiken börjar ägna sig åt det den skall, leverera bra varor till rimligt pris och slutar leka utrikespolitik.

Eftersom ni genom ert beslut har gett er in i den politiska debatten utmanar jag dig på debatt i frågan kring bojkott av varor från Israel och även på hur ni ser på andra länders agerande vars varor ni tydligen inte har problem att sälja.

Du kan återkomma till mig på 0727-264830 eller tommy.rydfeldt@folkpartiet.se  så kan vi säkert hitta plats och tillfälle.

Med vänlig hälsning

Tommy Rydfeldt


Uppdatering
Blev som svar på mitt brev ovan uppringd av Kent Wennberg, ordförande för Coop Varberg. På torsdag håller man extra styrelsemöte. Där skall man ta ställning till om en extra stämma skall kallas in för att ändra beslutet om bojkott av varor från israel.