måndag, juli 24, 2006

Lars Leijonborg i Marstrand


Harald Treutiger försöker ge Lars Leijonborg lite tips bra att veta om man är ute med båten.
Lars Leijonborg höll i lördags sitt traditionella sommartal på Marstrand. Det var publikrekord. Många ville höra Lars och societetssalongen var helt full. Runt väggarna fick åhörare stå och lyssna. Moderator var i år Harald Treutiger som bidrog till att framträdandet både blev lättsamt och roligt.

Givetvis innehöll Lars Leijonborgs tal även viktiga politiska frågor. Han berörde som vanligt i Marstrand fastighetsskatten och konstaterade att nu är alliansen överens om att den skall avskaffas.

Dagens politiska utspel var en rapport om ökat stöd för barn och ungdomar. Många ungdomar har idag det svårt. Rädda barnen har efterlyst åtgärder från politikerna. Folkpartiet svarar genom denna rapport.

Folkpartiet föreslog i en rapport en barn- och ungdomsvård med större resurser, fler jour- och fältarbetare, fler vårdplatser, större befogenheter, fler män och kortare väntetider. Åtgärderna beräknas sammantaget kosta omkring 250 miljoner kronor per år.

Även om den stora majoriteten svenska barn och ungdomar har det bra och är friska måste vi våga se att antalet, som inte har det bra, är stort och växer, sa Lars Leijonborg.

Läs rapporten i sin helhet. http://www.folkpartiet.se/Pages/91630/Barn-%20och%20ungdomsv%c3%a5rden.pdf

Nu känns det som valrörelsen är igång. Om mindre än 2 månader kan Sverige ha en ny regering. Det känns spännande.


Inga kommentarer: