torsdag, juli 27, 2006

Artikel i Kungsbacka Tidning - Glöm inte landstingsvalet

Idag står denna artikel i Kungsbacka Tidning.

Glöm inte landstingsvalet

Valet till landstingsfullmäktige uppmärksammas dåligt. Förmodligen är det en kombination av att vi politiker marknadsför det dåligt och att media tycker frågor som skola, äldre, bostäder är viktigare.

Att Landstinget Halland har sin centrala administration i Halmstad påverkar säkert både medias och allmänhetens intresse. Men landstingsfrågor och hur sjukvården är organiserad är inte bara en fråga för kommunerna söder ut utan hela Halland.

Man glömmer ofta att landstingets beslut påverkar mångas vardag. Landstinget Halland har en budget på över 5 miljarder kronor. De mesta går till sjukvård.

I Kungsbacka har vi dessutom intressanta valfrågor. Vi är en kommun på över 70 000 invånare. Hur skall Kungsbacka närsjukhus utvecklas? Folkpartiet driver som enda parti att det skall gå att besöka en doktor i Kungsbacka även på natten. Att närakuten skall vara nattöppen. Ökade öppettider på röntgen är en annan fråga vi driver.

Vi som kandiderar till landstingsfullmäktige måste dra vårt strå till stacken och debattera landstingsfrågorna. Redovisa vad vi står och vad vi vill arbeta för.

Låt valet 2006 bli det valet då landstingsfrågorna inte glömdes bort i Kungsbacka.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Inga kommentarer: