tisdag, mars 28, 2006

Insändare i Norra Halland - Ortstidningen 28 mars



Som jag skrev tidigare har nu de desperata socialdemokraterna skickat fram Maud Lanne (s) för att försöka bortförklara, knappast försvara, sitt svek när det gäller nej till nattöppen närakut. I dagens Norra Halland svarar jag:

Svar till Maud Lanne(s) om nattöppen närakut.

Det börjar bli mer och mer svårt för socialdemokraterna att förklara varför man lovade nattöppen akut vid förra valet och vid två tillfällen under hösten 2005 inte röstade för.

De tre ansvariga från (s) Bo Karlsing, Ingemar Lundin och Gull Lundberg, som svek partiets vallöfte, håller sig borta från debatten. Istället rycker nu Maud Lanne (s) ut i Norra Halland den 24/3 och försöker blanda bort korten under ledorden att anfall är bästa försvar.

För det första har vi hela folkpartiet i Halland bakom oss i vårt krav om nattöppen närakut så det behöver inte Maud bekymra dig om.

För det andra så vet vi att nattöppet kostar pengar och vi har anvisat en finansiering i närsjukvårdsnämnden. Om vår finansiering var problemet kunde ni ha föreslagit en egen eller begärt att ärendet skulle beredas på nytt för att hitta pengar på annat sätt.

För det tredje är det ju ett underligt resonemang att bara för att (c) och (m) inte ställer upp på vårt krav så är det meningslöst att driva frågan. Skall vi svika våra väljare och våra vallöften precis som (s)? Om besvikna socialdemokrater och andra som vill ha nattöppen närakut röstar på folkpartiet i höstens val är det ju en kraftig markering vad Kungsbackaborna önskar. Kan Maud Lanne och andra negligera detta?

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Inga kommentarer: