måndag, mars 27, 2006

Nytt Kungbackaparti och sossedesperation



Genom denna entré vill många vandra in efter valet den 17 september.

Så då har Kungsbacka fått ett nytt parti. Det leds av f.d moderata kommunalrådet Roger Larsson. Gissningsvis kommer detta parti kunna ta röster från moderaterna. Jag betvivlar att övriga partier behöver känna sig rädda förutom SPI som varit ensamt tidigare att locka missnöjda borgerliga väljare.

Moderaterna får skylla sig själva. Efter förra valet kickade man Roger Larsson trots att han fick mest personröster av alla moderater. Några reträttuppdrag fick han inte. Sedan gjorde den nya moderata ledningen med Per Ödman i spetsen upp med socialdemokraterna om fördelning av posterna i nämnden och styrelser. Denna uppgörelse skadade det borgerliga samarbetet långt in i mandatperioden.

Gissningsvis får Rogers parti 3-5 moderata mandat. Undrar om det kommer få några konsekvenser inom moderaterna? Vi får en intressant valrörelse.

Och så tillbaka till min favoritfråga. I tidningarna har nu Maud Lanne från socialdemokraterna dykt upp och skall försöka försvara sossarnas svek när det gäller nattöppen närakut. Och bryr sig inte ens om att försöka försvara sitt svek av vallöften utan använder taktiken att anfall är bästa försvar.

Hon gör påståenden som är häpnadsväckande. Det dummaste är att det inte skulle vara någon idé att driva frågan om nattöppen närakut eftersom (c) + (m) är emot.?????

Om missnöjda sossar och andra röstar på folkpartiet i landstingsvalet, och helst kryssar mig, kan ju inte Maud Lanne och andra negligera detta. Det skulle ju vara ett förakt för demokratin. Desperationen är stor inom socialdemokraterna.

Undrar när de tre som gjort att (s) hamnat i denna situation, Bo Karlsing, Gull Lundberg och Ingemar Lundin, skall gå ut och försvara sitt svek?

Inga kommentarer: