torsdag, mars 02, 2006

Nattöppet - igen!

Debatten fortsätter i Kungsbacka kring det faktum att kommunens 70.000 invånare inte kan få träffa en doktor på natten, mellan 00.00-07.00, utan hänvisas till Göteborg eller Varberg.

Men de som drivit igenom beslutet håller sig tysta och borta. De hoppas att debatten skall dö ut om de försöker tiga ihjäl det hela. Men ack så de bedrar sig. De ansvariga skall givetvis lockas ut på banan. Antingen så försvarar man sig eller så låter man Folkpartiet, däribland undertecknad, härja fritt i spalterna och senare i annonser. Och det kommer vi att göra med regelbundenhet fram till valet den 17 september.

Jag tror dock man kommer undvika att försvara sig i det längsta eftersom argumenten är så dåliga. Hur skall man försvara att man bryter vallöften? Att landstinget med Sveriges bästa landstingsekonomi och låg skatt inte har råd med 3,5 miljoner för att ge Kungbackas invånare trygghet och god vård?

Idag står denna insändare i Kungsbacka Tidning. Min förra, om de klantiga annonserna, valde man att inte besvara. Det skulle vara intressant om socialdemokraterna försökte besvara min insändare och förklara sitt egendomliga förfarande i denna fråga. Jag hoppas verkligen det för jag har ännu fler argument och frågor till dem i en replik.

_______________________________________________

Svikna (s)-löften när det gäller nattöppet.

Den 15 februari ersattes nuvarande jourcentral på Kungsbacka sjukhus med en närakut. Nu finns det inte längre möjlighet att få träffa en läkare i Kungsbacka på natten. Folkpartiet har som enda parti i närsjukvårdsnämnden röstat för nattöppet. Jag beklagar att alliansbröderna (m)+ (c) så hårt drivit att stänga på natten. Men mest anmärkningsvärt var att socialdemokraterna inte hade någon åsikt utan lade ner sina röster. Tydligen har man inom (s) inte förstått att man sitter i en nämnd för att driva frågor. Man hänvisade till någon obegriplig partitaktik som alltså går före god vård och trygghet för Kungsbackas invånare. Hade (s) röstat för nattöppet hade det blivit majoritet för att ha det kvar.

Man svek också sitt löfte från valet 2002. I deras program står ”Jourcentralen skall finnas kvar i minst nuvarande omfattning”. Vilket den alltså inte är från 15 februari då man stänger 7 timmar på natten och hänvisar behövande till Varberg och Göteborg.
Undrar om de tre från (s) i närsjukvårdsnämnden, Bo Karlsing, Ingemar Lundin och Gull Lundberg, skäms för sitt svek och kan se väljarna i ögonen?

För Folkpartiet är nattöppet en viktig valfråga. Det finns ett parti att rösta på i landstingsvalet, för de 11 161 som skrev på namninsamlingen för nattöppet samt andra som anser frågan viktig. Ett starkt stöd för Folkpartiet kommer att tvinga övriga att ändra sig och lära (s) att skaffa sig en åsikt samt att inte svika vallöften.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Inga kommentarer: