lördag, maj 06, 2006

Socialdemokraternas löftespolitik - Insändare

Debatten går vidare i Kungsbacka. Idag står denna insändare i Kungsbacka Posten.

Fyra år av svikna löften.

Senaste tiden har flera socialdemokrater i insändare försökt få partiet att verka som de har drivit en kraftfull opposition och vill göra en massa. Detta är inte sant. Mandatperioden har varit en svag sådan för (s) både i kommunen och i landstinget.

Kanske beror det på att man började perioden med att göra upp med (m) om platser i styrelser och nämnder och stödja en moderat ordförande i kommunstyrelsen. Det blir väl lite svårt att kritisera en ordförande man själv stöttat.

I sakfrågorna, t.ex bostadspolitiken, har man inte varit speciellt aktiv. När det gäller att få bukt med bostadsbristen är det bl a folkpartiet med fem motioner som tagit initiativet.

Vi vet ju också hur man i landstingets närsjukvårdsnämnd hanterade nattöppet i Kungsbacka och svek väljarna. Man lovade nattöppen jour förra valet men röstade inte för detta när beslut om närakuten var uppe.

Kungsbacka har en stark ekonomi med överskott på 135 miljoner. Nu lovar (s) att dela ut så mycket pengar som möjligt av dessa för att vinna röster istället för att se överskottet som en grund för fortsatt stark ekonomi. Inte speciellt trovärdig politik.

Bäste betygssättaren på hur det har gått för socialdemokraterna i Kungsbacka de senaste åren är Krister Svedhage. Efter fyra år för (s) i fullmäktige anser han att Kungsbacka och Halland behöver borgerlig politik och har lämnat (s) och kandiderar för kristdemokraterna.

Jag delar Krister Svedhages bedömning. Vi behöver ingen socialdemokratiskt löftespolitik. Löften som man sedan sviker.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Inga kommentarer: