lördag, mars 03, 2007

Bostadskonferens i riksdagshuset
(Till vänster Barbro Engman och till höger Birgit Friggebo)

Var på fredagen på folkpartiets bostadskonferens i riksdagshuset. Ett årligt evenemang som alltid har intressanta talare.

Bostadspolitiken är något som kommer i skymundan och diskuteras aldrig i valrörelserna. Underligt med tanke på att vi har så stor bostadsbrist i Sverige. Det är därför bra att folkpartiet varje år ordnar denna konferens.

Bland talarna fanns hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman och f.d. bostadsministern Birgit Friggebo. Även om jag inte i alla delar tycker som Barbro Engman är hon en duktig ordförande och jag tro att hon inser att vi behöver ändrade regler på bostadsmarknaden. Med henne som ordförande finns det hopp om att det går att hitta ett system som alla parter, även hyresgästerna, kan ställa upp på. Hon är också alltid intressant att lyssna på.

Birgit Friggebo talade inte om dagens bostadspolitik utan berättade om sin tid som minister och om Friggeboden. Roligt och intressant.

PS! Hade bokat att åka hem med FlyMe. Men de gick ju i konkurs så plötsligt stod jag biljettlös. Men som tur var hittade jag en ny biljett med SAS DS!

Inga kommentarer: