tisdag, mars 20, 2007

Buffel - Persson i högform

Det är uppenbart att Göran Persson snabbt insåg att intervjuerna med Erik Fichtelius för honom var en möjlighet att skriva historien så som han själv ville att den skulle bli och att hans därmed skulle styra vad som kommer att sägas om honom.

Jag undrar hur Erik Ficktelius tänkt. Å ena sidan är det underligt att Erik Fichtelius okritiskt förmedlar vad Persson har att säga. Hittills har vi bara sett första programmet men upplägget med Perssonska monologer blandat med lite bilder från den tiden är inte vad jag kallar kritisk granskning.

Eller så insåg Erik Fichtelius att Persson kommer att gräva sin egen grav med allt skitsnackande om andra så att det blir bättre att de får stå för sig själv.

Man kunde ha gjort en serie kring Persons tid som statsminister där t.ex. Erik Åsbrink borde ha fått möjlighet att bemöta och förklara. Det var givetvis lång och varaktig söndring mellan finansministern och statsministern som gjorde att Erik Åsbrink känner sig tvingad att avgå 2 dagar innan budgeten skall presenteras. Knappast någon enskild liten sak. Läs mer i Dagens Nyheter.

Hittills så vet vi från intervjuerna att:

• Gudrun Schyman skulle ha ropat könsord i partiledarkretsen. Något ingen annan än Perssons hört. (Dagens program),
• Att Carl Bildt är ”så jävla dålig” och Persson är oroad över hur det skall gå för honom. Snacka om mindervärdeskomplex från Perssons sida. Genuint oroad? Knappast. Och det går ju rätt utmärkt för Carl Bildt.
• På vanligt härskarmanér har han nedvärderat Mona Sahlin. Hon är möjligtvis bra på att snacka men knappast mer.
• Mona Sahlin skulle ha känt till Åsbrinks avgång vilket hon förnekar.
• Olof Johansson (f.d. centerledare) är ganska trög. Har inte dementerats av Olof Johansson.

Vi kan räkna med ytterligare tre program av nedvärderingar och skitsnackande från Persson.

Alltså en Buffel – Persson i högform.

Göran Persson borde också oroa sig för det faktum att nu är han borta och kan inte lägga krokben. Memoarer från f.d. kollegor kan bli väldigt intressanta och innehålla saker vi idag inte vet om.

Inga kommentarer: