lördag, juni 14, 2008

Socialdemokratisk taktik och flört med Sverigedemokraterna

Vi vet ju sedan tidigare att makten är viktigare för socialdemokraterna än något annat. Åsikterna betyder betydligt mindre.

Aftonbladet avslöjar idag socialdemokraternas taktik inför valet 2010.

De amerikanska konsulterna har säkert inspirerats. Man skall kalla alliansen för den ”moderatledda”regeringen. Påminner om hur republikanerna hela tiden vill kalla demokrater för ”liberals”.

Hur budskapet framförs är viktigare än sakpolitiken.

Men man glömmer en sak.

Man kan aldrig dölja brister i sitt budskap med en strategi. Däremot kan en bra strategi förstärka budskapet.

Deras ställningstagande när det gäller FRA:s utökade rätt till avlyssning och granskning är givetvis också taktiskt och strategits betingat.

Jag tror inte man är speciellt bekymrade för yttrandefriheten och ett storebrorssamhälle.

Thomas Bodström och (s) har ju bland annat genomfört oerhört avancerad terroristlagstiftning och visat att man inte haft mycket till övers för mänskliga rättigheter. Han har ju skapat ett eget Bodströmsamhälle.

Hade (s) suttit vid makten nu hade man försökt driva igenom denna lagstiftning utan några som helst invändningar. Men nu är det taktik som gäller.

Hur man än kommer att försöka undvika det kommer socialdemokraterna få prata skolpolitik, fastighetsskatt, skattehöjningar, jobb och inte minst regeringsalternativ.

Hur det t.ex. känns att kanske regera med det postkommunistiska vänsterpartiet där det fortfarande finns en stor minoritet som tycker att Kuba är höjden av demokrati.

Och att makten är viktigast visar (s) nu i Halmstad där kommunrådet Anders Rosén (s) haft kontakter med Sverigedemokraterna för att försöka fälla den borgerliga minoritetsregeringen i kommunen.

Hallandsposten beskriver det i två artiklar. Här och här.

Givetvis förnekar Rosén till viss del. Men han förnekar inte att samtal förekommit. Sverigedemokraterna har en annan version,

Förmodligen blev chansen att få makten för frestande och då duger tydligen Sverigedemokraterna.

Undrar vad Mona Sahlin och Marita Ulvskog har att säga om denna flört?

DN123Svd
DNDagen12

2 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Och det är i dom fotspåren, som Alliansregeringen nu vill traska vidare!!! Det är oerhört upprörande att Birgitta Olsson måste kvitta ut sig för att inte tvingas rösta mot sitt egen inre samvete. Att lagstiftningsmakten nu ligger i regeringens händer, tvärt emot vad som är avsikten med riksdagens roll, det är inget mindre än en skandal. Den politiska kulturen är totalt under isen, när inte ens liberaler står upp för våra demokratiska ideal.

TOMMY RYDFELDT sa...

Håller med dig i stort. Kommer kommentera FRA i särkilt inlägg närmaste dagarna.