söndag, juni 15, 2008

Hur skall (s) hålla rent mot Sverigedemokraterna?

Frågan i rubriken är berättigad. Socialdemokraterna tappar 2 % i SIFO:s mätning och Sverigedemokraterna ökar 0,8 % och kommer över 4 % spärren. Samband?

Frågan i rubriken är berättigad därför i de valundersökningar som gjordes efter valet 2006 så visar man att det var (s) som tappade mest till (sd).

Jag har skrivit om detta tidigare.

Sannolikheten att en (s)-väljare går till (sd) är större än att en alliansväljare gör det.

Och (s) kan tydligen tänka sig att samarbeta med (sd). Åtminstone i Halmstad där kommunrådet Anders Rosén (s) (bilden) har haft kontakter med (sd) för att fälla nuvarande lokala alliansregeringen i Halmstad.

De har lite olika åsikter om hur kontakterna har gått till men vad skall Anders Rosén säga? Att önskan om makten var så stor att han gör vad som helst? Samarbetar med vem som helst? Något som dock verkar misslyckas på grund av oenighet inom Sverigedemokraterna.

Läs mer i Hallandsposten här , här och här.

Vad säger Mona Sahlin om detta?

Glädjande i mätningen är att folkpartiet som enda regeringsparti ligger över valresultatet. Denna gång får folkpartiet 7,7 %.

AftonblSvdDNDagenHD

Uppdatering 12:10

I en kommentar i Svenska Dagbladet säger Marita Ulvskog (s):

- I de kommuner och landsting där Sverigedemokraterna redan har platser bemöter våra lokala representanter dem. Det är viktigt att de inte får stå oemotsagda utan att man tvingar dem att redovisa effekter och slutsatser av deras argumentation

Jasså? Är det vad (s) gör i Halmstad? Underligt sätt att bemöta dem i så fall.

Svd 2Svd3

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl inte bra att folkpartiet är det enda borgerliga partiet som ligger över valresultatet?

TOMMY RYDFELDT sa...

Nils!

"som enda regeringsparti" är ju ett konstaterande inget värderande.

Givetvis vill jag att alliansen skall få en majoritet även i valet 2010. Du för ursäkta mig om jag som folkpartist givetvis vill att folkpartiet skall få ökat stöd och inflytande.

Och att jag tycker det är glädjande, för folkpartiet, att väljarna ge ökat stöd.