torsdag, juni 19, 2008

Vårdval Halland ökar valfriheten

Jag har under några veckors tid haft en debatt i lokaltidningen Norra Halland med Ingeborg Oléni från SPI (pensionärspartiet) och en person som heter Maudh Arndorw (kanske också SPI?) om Vårdval Halland.

De tycker båda att man skall granska privata vårdgivares bokslut. Men vad man skall göra med dessa boksluts siffror är en gåta. Lägga sig i? Hur då?

Jag trodde det var viktigast att man gav bra och god vård och det följer Landstinget Halland hela tiden upp.

Och varför skall bokslutet för läkaren som levererar vård granskas men inte byggföretaget som bygger lokalen? Hänger ni med? Jag gör det inte eftersom det saknar logik.

Men SPI är ju emot Vårdval Halland och då kanske man angriper på detta sätt.

Här är dagens insändare i Norra Halland.

Vårdval Halland ökar valfriheten
Replik till Maudh Arndorw och Ingeborg Oléni (SPI)

Trots många ord lyckas varken Maudh Arndrow eller SPI:s Ingeborg Olgeni förklara varför Landstinget Halland skall granska privata vårdgivares ekonomi och inte andra leverantörer. Inte heller vad landstinget skall göra med informationen.

Man lyckas inte heller förklara hur det skulle kunna hänga ihop med lagen om offentlig upphandling.

Både SPI och vänsterpartiet har ju sagt nej till Vårdval Halland. Och vill man inte ha valfrihet, konkurrens och privata alternativ så finns ju dessa partier att rösta på 2010.

Jag och folkpartiet tror på Vårdval Halland som ett sätt att nå valfrihet och konkurrens i vården och att detta är vägen att nå bättre tillänglighet, bättre bemötande och en god vård.

Hittills stöds vår uppfattning av de uppföljningsrapporter Landstinget Halland gör. Det har dessutom tillkommit fler vårdcentraler i Halland och flera är på gång.


Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingspolitiker

Inga kommentarer: