onsdag, december 03, 2008

Beskedet som inte ger något besked

Josefin Brink (v), Nalin Pekgul (s)och Esabelle Dingizian (mp) skriver på nyhetssidan Newsmill, finns också i DN, en artikel som ger sken av att man ger besked och är eniga i familjepolitiken.

Man skriver:

”Vi ger ett klart besked, vi vill se en föräldraförsäkring som innebär att papporna tar ett ökat ansvar för barnen och att vi vill ha en nationell lagstiftning som tvingar kommunerna att ordna barnomsorg på obekväm arbetstid. Vi vill även att föräldrar som är arbetssökande och föräldralediga ska ha rätt till en kvalitativ barnomsorg.”

Om man läser stycket, vilka besked ger man?

Man vill se en föräldraförsäkring som innebär att papporna tar ett ökat ansvar. Hur? Jämställdhetsbonus? Kampanj? Ordet kvotering nämns bara i rubriken och den har man förmodligen inte satt utan är en tolkning av redigerarna. Men egentligen är denna mening inget besked.

Man vill ha en lagstiftning som tvingar kommunerna att ordna barnomsorg på obekväm arbetstid. Inte heller här något besked om hur. Skall man kunna lämna in om en förälder är hemma eller vill gå på krogen? Skall alla som vill ha en ledig natt/barnvakt kunna lämna på dagis?

Slutligen skriver man att föräldrar som är arbetssökande och föräldralediga ska ha rätt till en kvalitativ barnomsorg. Men inte ett ord om hur.

Vi läser om beskeden som inte är besked därför de inom vänstertrekanten uppenbarligen är ganska oense i familjepolitiken. Från (mp) som ofta står för en ganska liberal familjepolitik till vänsterpartiet som vill reglera och styra så mycket som möjligt.

PS! För att verka eniga backar nu Lars Ohly från de skattehöjningar han ville göra för några veckor sedan. Och plötsligt står (v) med ett hål i budgeten på ca: 30 miljarder. Som om det vore bättre. DS!


Newsmill

Inga kommentarer: