söndag, april 26, 2009

Gör Halland till Eurolän

Den liberala invasionen av kungsbacka resulterade i två viktiga händelser.

Vi fick en ny topptrio som leder Folkpartiet i Halland. Hans-Åke Fryklund från Åsa i Kungsbacka (ordförande), Fatima Svanå från Halmstad (1:e vice ordförande) och Niclas Erlandsson (2:e vice ordförande) valdes enhälligt att leda länsförbundet. På bilden från vänster Niclas, Fatima och Hans-Åke.

Dessutom tog ett enigt årsmöte ett uttalande.

Gör Halland till Eurolän.

Det är startskottet i Kungsbacka och Halland på kampanjen inför EP-valet.

Den 7 juni kan vi säga ja till samarbete inom ekonomi, miljö, brottslighet och andra viktiga områden genom att rösta på ett parti som vill vara med i EU. Inte ett parti som säger nja eller som (S) toppar med en EU motståndare och vill bråka under EU ordförandeskapet.

Folkpartiet säger ja till Europa, ja till EU och ja till Euron.

Här pressmeddelandet i sin helhet.

Gör Halland till Eurolän

Euron har kommit för att stanna. Svenskarna och svenska företag har tidigare förlorat en del i handel och valutaförluster på att inte tillhöra euron, men det är nu i finanskrisens svallvågor som värdet av en gemensam valuta verkligen visar sig.

– Hallänningarna sade i folkomröstningen 2003 ett knappt nej till euron. 45 procent av länets invånare röstade för och 53 sade nej. I opinionsundersökningar visas nu att hallänningarna är positivt inställda till euron som valuta. Vi hoppas snart få chansen att rösta ja i en ny folkomröstning, men redan nu bör vi gå före. Halland är en av landets mest internationella regioner, med en stor turistnäring, stor exportberoende industri och mycket stor handel med GeKås i spetsen och för oss hallänningar finns extra stora fördelar med att ha den europeiska valutan i vår egen vardag, säger Hans-Åke Fryklund, nyvald förbundsordförande för Folkpartiet Liberalerna i Hallands län.

Folkpartiet Liberalerna beslutade på sitt förbundsårsmöte i Kungsbacka i helgen därför att verka för att Halland inför euron som en parallell valuta från januari 2010.

Vårt förslag innebär att euron ska kunna användas som betalningsmedel överallt där det är praktiskt möjligt, i affärer och i hotell, på restauranger, i taxi och automater. Vi vill att man ska kunna köpa sin kollektivtrafikbiljett i betalningsautomaterna med euromynt eller utländska bankkort.

Inom den privata sektorn avgör givetvis företagen själva, men redan nu tas euron emot i många butikskedjor och många av industrierna handlar enbart i euro redan nu. Genom dialog mellan offentlig och privat sektor kan genomslaget bli ännu större.

Vi är övertygade om att de flesta näringsidkare och finansaktörer ser de stora fördelarna med att gå i förväg i det fördjupade europeiska samarbetet.

Folkpartiet Liberalerna i Hallands län säger ja till Europa, och ja till euron.

Svd234

2 kommentarer:

iHannashuvud sa...

Gick ju lite tidigare från mötet. Kul att det gick igenom! I Euro-valet 2003 kom faktiskt KBA i topp tio i valdeltagande, kan ju användas vid diskussion. Har förresten startat upp min blogg igen, men det är inte bara politik. Massa nonsens också, jag har ju åsikter om allt och kan inte stoppa mig! =)
http://ihannashuvud.blogspot.com/

TOMMY RYDFELDT sa...

Jättekul att du startat blogg. Jag har lagt in mig som läsare via RSS flöde.