lördag, januari 02, 2010

FP ministrar i topp

Så har det kommit ytterligare en mätning som sätter betyg på statsråden.
Den publiceras av Aftonbladet.

Och för Folkpartiet är det positivt. FP ministrarna Cecilia Malmström (bilden), Nyamko Sabuni och Jan Björklund (bilden) kommer på platserna 4, 5 och 6 av 22 statsråd. Nya statsrådet Tobias Krantz (FP) kommer på plats 21 men har är ju just ny och har inte hunnit skapa en profil ännu.

Sist kommer Cristina Husmark Pehrsson (M). Ganska begripligt då hon totalt misslyckats med att förklara och genomföra en nödvändig sjukförsäkringsreform.

Lite oroad blir man när man läser ett tidigare uttalande till TT från henne:

"Tar man på sig ett uppdrag som minister får man också vara beredd på att ta kritik - i synnerhet om man börjar presentera nya reformer inom trygghetssystemen"

Att genomföra reformer innebär inte att bara få kritik. Kritiken kommer när reformerna har brister och när man misslyckas att förklara varför de är nödvändiga.

Jan Björklund får kritik från många som älskar den svenska flumskolan. Men han får också rikligt med beröm. Han genomför stora reformer av skolan och lyckas också förklara varför det är nödvändigt.

Denna undersökning och andra visar varför (C) och (KD) har problem. Inte minst (KD) vars ministrar ligger på platserna 12, 13 och 14.

Och senaste mätningen från SKOP ger KD 3,4% och (C) 4,7%. Folkpartiet får glädjande 9,3%. Det känns som FP är på väg uppåt.

Men oppositionen har också problem. I en undersökning i Aftonbladet tror en majoritet, 57,5% inte att Mona Sahlin blir statsminister.

Valåret blir spännande.

SvdDNGP

Inga kommentarer: