tisdag, november 30, 2010

Bräckaberget bevaras?

Idag tisdag skall kommunstyrelsens AU i Kungsbacka behandla frågan om Bräckabergets bevarande.

Bakgrunden är att för en tid sedan lanserade en grupp ägare med stark anknytning till Centerpartiet ett förslag att helt enkelt riva ner detta berg och göra en kross av sten där.

Bräckaberget är det berg som ligger på vänster sida när man kör in i Kungsbacka vid motorvägens Varla infart.

I 20 år skulle alltså en bergtäkt finnas där. 3 km från centrum. Mitt bland boende.

Nu har tjänstemännen tagit fram en utredning som föreslå avslag.

Jag hoppas det sedan blir kommunstyrelsens beslut. Förslaget var illa genomtänkt från början och det är oförståeligt att Centerpartiet lånade sig till detta. Både genom att en av deras ledande var "konsult" i projektet och att man argumenterade som parti för detta.

Partiet fick också stryk i valet för förslaget. I t.ex valdistriktet Varla Norr, bostadsområdet som ligger mitt emot och skulle se och höra bergtäkten i 20 år, där tappade Centerpartiet nästan 50% av sina röster. Man fick från 6,69% till 3,60%.

Nu tror jag Centerpartiet även förlorade på att man vill bygga i Varlaskogen. F.d kommunalrådet Ola Johansson (c) har ju i sin blogg kallat de som säger nej till byggnation där för populister.

Om man säger sig vara alliansens gröna röst kanske man  inte skall kämpa för att bygga bostäder i ett grönområde och starta en bergtäkt 3 kilometer från centrum.

Kungsbacka Posten

Inga kommentarer: