lördag, mars 26, 2011

När man inte förstår sitt jobb inom Äldreomsorgen

De ansvariga tjänstemännen inom Äldreomsorgen i Kungsbacka har fått för sig att nu skall man betala extra för lingonsylt till kålpuddingen och mjölken till krämen på Tölö Äldreboende.

Den sortens förmynderi gör mig oerhört upprörd.

Jag vet inte vilket som är knäppast. Att fatta ett sådant beslut eller att försvara det.

För varje gång de verksamhetsansvariga uttalar sig tar man sig för pannan. Har vi inte högre kvalité på våra tjänstemän inom äldreomsorgen? Det är uppenbart att dessa verksamhetsansvariga tjänstemän inte förstår sitt uppdrag och jobb.

– Vi har felaktigt erbjudit mer än vad som ingår när man bor i servicelägenhet och har biståndsbedömda insatser, säger en av dem till Kungsbacka Posten.

Jasså. Vanliga tillbehör ingår inte i den mat man erbjuder utan är extra? Fullständigt obegripligt. Vad blir nästa steg, 2.50 för sockerbitar till kaffet? 1.75 för mjölk i kaffet?

Och den som kanske vill ha sås till köttbullarna får punga ut med fyra kronor extra?

Men underligheterna fortsätter. Verksamhetschefen säger till GP att det är som en vanlig restaurang. De betalar för sin mat och om de vill ha tillbehör får de betala en tilläggsuppgift enligt prislista.

Vilka restauranger besöker hon? Tillbehör ingår alltid. Man har på lunchen oftast salladsbuffé. Och serveras kålpudding finns alltid lingonsylt. Måltidsdryck ingår på lunchen, osv.

Men det blir oftast sådana argument när man försvarar en sjuk sak. Man argumenterar in sig i ett hörn och kommer inte därifrån.

Sist några undringar. Hur kunde man komma på ett system där äldre skall ha med sig kontanter till måltiden? Och ta med sig egen sylt osv? Hur tänkte man eller förstod man återigen inte sitt jobb?

Och hur kan man ta 6 kronor för ett glas mjölk? Kommunen får inte göra vinst på saker som man säljer. Självkostnadsprincipen skall gälla. 6 kronor för ett glas mjölk är uppenbart ocker och därmed begår man en olaglighet.

Gör om, och gör rätt denna gång. Och förstår inte de ansvariga sitt jobb och vad man hittat på är det förvaltningsledning och politikernas skyldighet att flytta på dem till en verksamhet där de inte kan göra skada.

HNSvdMetroGPDN

Inga kommentarer: