onsdag, maj 01, 2013

Rödgröna mer splittrade än någonsin

Första majtalen visade att de rödgröna är mer splittrade än någonsin.

Vänsterpartiet ställde genom Jonas Sjöstedt krav för att deltaga i en regering. Om valfrihet och privata alternativ i välfärden även i fortsättningen skall få finnas så är inte (V) med. Men kommer man agera stödparti?

LO kör en egen populistisk linje. Vi skall leka Grekland, strunta i överskottsmål, låna pengar och satsa 70 miljarder, förmodligen lånade. Det skall ge 100.000 nya jobb enligt LO, men hur många förlorar vi när vi måste spara för att få ner underskotten LO:s idéer skapar?

Miljöpartiet måste med viss förvåning se de partier och dess sidoorganisationer som de eventuellt skall samarbeta med, torgföra sina åsikter.

Idag blev jag mer än någonsin övertygad om att vi efter valet 2014 även i fortsättningen haren alliansregering. Alternativet borde skrämma vem som helst.

Dn SR


2 kommentarer:

Pierre Ringborg sa...

Trovärdigheten minskar för rödgrönt vid varje utspel. Det ankommer nu på en blivande regeringsbildare Löfven att börjabekänna färg. Han kan inte ha både V och MP i en rödgrön ministär. Någon får agera stödparti i så fall.

Att bara släppa fram S vore politiskt självmord för iaf MP. V är väl vana.Ju mer det pekar på rödgrön majoritet i opinionsmätningar närmare valet desto större tryck om besked hur de ska agera. Det kommer bara att stärka alliansen som jobbar ihop och som också har möjlighet att anpassa sin politik för att ytterligare sätta bryderier i huvudet på rödgröna ledare.

LeoB sa...

Jag trodde att LO mer ville investera i stället för att leka Grekland. Har jag missuppfattat det? ;-)