fredag, september 01, 2006

Sossedesperation om nattöppen närakut

Socialdemokraterna är desperata. Man har hamnat en en svekdebatt kring sitt nej till nattöppen närakut i Kungsbacka och gör våldsamma utlopp mot folkpartiet.

Nu är Maud Lanne (s) ute i lokaltidningarna med olika angrepp. Deras talesman i dessa frågor, Bo Karlsing, är satt i frysboxen och får eller vill inte ta debatten. Men vi tar debatten

Detta inlägg hade jag och Gunilla Rivle i Kungsbacka Posten igår torsdag 31/8. Rubriken är inte vår utan tidningens. Det som publicerades (se nedan) är också något kortat.

Svek i debatten om närakut

Maud Lanne försöker i Kungsbacka Posten 29/8 vända det hela genom att misstänkliggöra folkpartiets program för Kungsbacka sjukhus. Hon använder ett vanligt debattsätt från (s) att när man är trängd gå till attack och inte ta debatt i sakfrågan.

Till skillnad från (s) är vi stolta över vårt program och vi behöver inte omtolka och försöka svänga oss som Maud Lanne.

Grunden för socialdemokraternas problem är att ni lovade jour i samma omfattning 2002 men röstade inte för nattöppen närakut. Detta går inte att komma ifrån hur ni än försöker.

Ni skyllde på att vårt förslag var underfinansierat. Men nu har vi facit. Nattöppen närakut skulle ha kostat 3,1 miljoner. Överskottet för 2006 beräknas till 3,5 miljoner. Vi fick alltså rätt. Pengarna fanns och ni svek.

Gunilla Rivle (fp)
Ledamot i närsjukvårdsnämnden

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Inga kommentarer: