måndag, mars 26, 2007

För Göran Persson var makten det viktigaste

För Göran Persson var makten i allmänhet och socialdemokratiskt maktinnehav i synnerhet det viktigaste.

Han har egentligen ingen ideologisk kompass. Politiken utformades efter att vinna val. Inte efter människors behov. Maxtaxan i barnomsorgen tillkom inte på grund av ideologisk övertygelse utan därför man behövde en valfråga. Det var då inte ens viktigt att tillfråga dåvarande socialminister Margot Wallström.

För Göran Persson är det också helt Ok att ljuga eller manupelera för att hålla sig kvar på makten.

Hans sätt att hålla Lars Danielsson bakom ryggen är ett bra bevis. Alla normala människor hade internt utrett vad Danielsson pysslade med, men inte Persson.

I dagens nummer av Dagens Nyheter visar det sig också Persson kände till att dåvarande utrikesminister Laila Freivalds ljög om sin inblandning i att försöka släcka ner Sverigedemokraternas hemsida. Men avskedade han henne? Inte. För det skulle inte ha varit bra för partiet, regeringen och möjligheten att sitta kvar. Men hon fick ju gå till slut när sanningen kom ikapp henne.

Sanningen kommer också att komma ikapp Lars Danielsson och Göran Persson. Det blir intressanta tider framöver för oss som följer det hela. Men kanske inte för Göran Persson.

Inga kommentarer: