fredag, april 13, 2007

Erik Ullenhag sopade banan med Jimmie Åkesson

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag debatterade igår mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på TV 8.

Fick samma känsla som efter Manchester Uniteds vinst med 7-1 mot Roma häromkvällen. Det fanns bara en aktör på banan. Åkesson kom aldrig in i matchen.

Erik Ullenhag visade att folkpartiet som liberalt parti, på säker ideologisk grund, utan problem kan ta dessa debatter och skall göra det.

Ullenhag visade tydligt att man som folkpartiet vara kritiska mot misslyckad integrationspolitik och ett enskilda utnyttjar systemet utan att man tummar det minsta på alla människors lika värde. Utan att man gör beviljande av asyl till en ekonomisk fråga som SD vill. Att man alltid ställer upp för de människor som i sina hemländer riskerar tortyr, förföljelse eller ett kanske dödas.

I folkpartiets Sverige möts inte en person som har asylskäl av beskedet att det är synd att du riskerar tortyr, fängelse och kanske död men tyvärr har vi inte ekonomiska möjligheter att låta dig stanna. Det som stod klart av debatten är att ett sådant samhälle får vi om Sverigedemokraterna får bestämma.

Jimmie Åkesson skyllde allt på invandringen. Arbetslöshet, brister i välfärden m.m. Det gav hans argumentation en unken doft av det förgångna.

Det är många regimer som skyllt problem på en folkgrupp eller som SD på dem som invandrat till vårt land.

På trettiotalets Tyskland var alla problem som landet hade judarnas problem. I 2000-talets Sverige använder SD samma argumentation fast nu är alla problem i Sverige de som invandrats fel.

Erik Ullenhag skall ha högst betyg för att han tog denna debatt och högsta betyg för hur han på ett lugnt sakligt sätt genomförde den.

Debatten refereras i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Inga kommentarer: