onsdag, oktober 17, 2007

Sverigedemokraterna, Hillary och Läggmatch

Sverigedemokraterna drar igång en kampanj för att få fler sympatisörer. Och den stora frågan blir partiets motstånd mot flyktingar och invandrare. Vad förvånad jag blir. Samtidigt vill man bredda politiken. Hur detta ensidiga satsandet på en fråga går ihop med att bredda politiken kan man verkligen fundera över.

Polis och åklagare lägger också ner förundersökningen om överfallet på en flickvän till en ledande Sverigedemokrat.

Bevis saknas helt enkelt. Sverigedemokraten pekar själv på AFA (Antifascistisk aktion) som tänkbara gärningsmän något polisen avvisar. Enligt dem finns inga bevis för detta. Och jag tror polisen har rätt. Skulle AFA eller någon annan sådan grupp ha gjort detta hade man meddelat det genom en e-post eller på en hemsida.

Annars hade det ju inte varit någon idé att genomföra överfallet, om det nu ägt rum.

TT frågar nämligen polisens utredaren följande intressanta fråga:

TT: Men finns det något bevis för att ett överfall har ägt rum?

– Nej, det finns inget som talar för det. Men det finns ingen tekniker som säger det rent ut, Tora Holst (åklagaren) säger det inte rent ut och det gör inte jag heller.

I USA ångar Hillary Clinton vidare mot den demokratiska nomineringen som partiets presidentkandidat. Hon har mest pengar och har fått ihop 225 miljoner kronor. Dessutom visar CNN:s opinionsundersökning att hon leder bland demokraterna med 51 %. Närmast kommer Barack Obama med 21 %.

Idag meddelar Al Gore att han som väntat inte ändrat sig och kommer inte att ställa upp i nästa års presidentval.

Så vilken demokrat skall kunna hindra Hillary att bli nominerad?

En supportergrupp inom AIK. Firman boys, kräver att AIK skall förlora medvetet mot IFK Göteborg nu på måndag. Allt för att hindra Djurgården från att vinna SM-guld.

Undrar hur detta påverkar spelarna? Kommer AIK publiken att heja på Blåvitt på Råsunda?

Tyvärr får Blåvitt klara sig utan Niclas Alexandersson. Gissningsvis ersätter Stafan Selakovic.

Inga kommentarer: