onsdag, oktober 17, 2007

Sahlins människosyn är skrämmande

Vi får nog vänja oss vid att Mona Sahlin försöker prata så lite politik som möjligt och istället få uppmärksamheter på vissa ord.Göran Persson sa väl ungefär att Mona är bra på att prata men det fanns lite substans hos henne.

Hennes anförande i partiledardebatten saknade svar på vilken politik (s) vill föra. Och det som presenterades var en slags favorit i repris.

Man försöker verka som man föreslår saker men det är bara tomma ord.

T.ex. så vill (s) bygga ut högskolan med 4500 platser. För vem? Många högskolor har tomma platser då många söker och får jobb idag. Fler högskoleplatser har ju varit ett tidigare knep hos (s) för att dölja arbetslöshet. Man vill också bygga ut komvux. För vem? I många kommuner så minskar sökandena till komvux ordentligt. Upp till 50 %.

Skall man försöka stimulera människor som fått jobb att söka till högskolan och komvux istället?

Vet hon vad hon pratar om?

Hon visade också upp en oerhörd brist på respekt för dem som jobbar i serviceyrken och nämnde städning och lövkrattning som något oerhört nedsättande att arbeta med.

Tydligen så är det fullständigt Ok att subventionera en snickare (ofta man) som lägger ett golv, så kallade ROT-avdrag, men inte den som sedan städar golvet (ofta kvinna) efter snickaren.

Vilken skrämmande människosyn

Hon avslutade sitt anförande men en ganska komisk replik.

”Vi socialdemokrater kommer också att fortsätta att lägga fram konkreta alternativ här i Sveriges riksdag.”

För det är ju precis det man inte gör.

När skall väljarna få veta hur (s) vill att skolan skall se ut? Betyg från årskurs 6? Skall man börja satsa på att lära eleverna att läsa och skriva i lågstadiet eller som (s) drivit, i gymnasiet (Individuella programmet)?

Hon säger att (s) vill sänka fastighetsskatten för det med vanliga hus. Hur?

Skall de skattesänkningar vanliga människor fått tas bort?

Skall alla de som får jobb genom avdrag för hushållstjänster bli av med sina jobb? Kanske de skall tvingas in på Komvux?

Hur skall vi få fler jobb i Sverige?

Och vem skall hon regera med. Vilket regeringsalternativ står (s) för?

Taktiken är givetvis att försöka mörka sin egen politik så länge som möjligt under mandatperioden. För när Mona Sahlin skall börja svara på frågorna ovan får hon rejäla problem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte mer än skratta, förlåt.
Men nu är det så att du lever i ett nötskal. Vilken kotte som hälst vet att politiker aldrig kan ge konkreta svar, kommer ihåg under valet kunde jag inte se debatter med reinfelt tillexempel för jag blev så förbannad när han bara svarade frågor med frågor.
Ifall de hade gått ut med all politik rak och konkret hade det blivit knas.
Roligt hur många ser olika på debatten idag. Många älskade Mona och andra hatade henne, inte så svårt att gissa sig till vilka som stod på vardera sida.
Det var mina tankar bli inte upprörd även om de kan verka lite provocerande.

TOMMY RYDFELDT sa...

Inte ett dugg provocerande. Du har rätt till din åsikt.

Risken för Sahlin är bara att hon skrämmer bort tänkbara väljare till höger på sitt sätt. Men det kan jag inte klaga på.