fredag, oktober 19, 2007

Bröllop, folkomrösta och att besvara e-post

Expressens stora nyhet idag, som man är mycket stolt över, är att UD begärt extra pengar i budgeten för kronprinsessan Viktorias bröllop.

Kunde ha varit en nyhet men i Svenska Dagbladet berättar UD att man gjorde likadant förra året. Pengarna gäller inte bara kronprinsessan utan alla kungabarnen som är i en ålder då de mycket väl kan gifta sig. Så där sprack den nyheten. Men någon gång får dem säkert rätt.

I natt kom man överens om nytt EU fördrag.

Jag har inget emot det i sak men min principiella inställning att sådana fördrag skall man folkomrösta om. Precis som vi gjorde om själva medlemskapet och införande av Euron.

Jag skulle gärna kampanja för ett Ja i en folkomröstning.

EU:s problem är att det finns många som inte gillar eller vet vad man pysslar med och att det finns ett demokratiskt underskott. En folkomröstning skulle skapa en debatt om EU och fler skulle lära sig hur viktigt EU är.

Noterar att folkpartiets EU parlamentariker Olle Schmidt också är för folkomröstning.

Till Svenska Dagbladet säger han:

”- Det finns en rädsla för att folk röstar fel. Det är ett väldigt dåligt argument”

Enligt en undersökning PC för alla gjort är vissa kommuner dåliga på att svara på e-post.

Noterar att Kungsbacka varken är sämst eller bäst.

Man påpekar också att spamfilter är ett problem för kommunerna. Har själv erfarenhet av det. Skrev en e-post till en person på Kungsbacka kommun. Brevet kom inte igenom och jag fick felmeddelande. Jag skrev i brevet: ” Till slut så….” och man fastnade på ordet "slut" som på engelska betyder något annat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul undersökning av kommunernas svarstid. Men missvisande. Värmdö kommun borde svarat givetvis ,Men den som ber om info borde också kika på hemsidan www.varmdo.se där det mesta tex just dessa protokoll finns.

Anonym sa...

Rösta om EU-fördraget, det kan man göra på Folkets Parlament! Välkomna dit!
http://folketsparlament.se

TOMMY RYDFELDT sa...

Till herr Anonym Givetvis är det medborgarens fel. Kommunala tjänstemän gör aldrig fel och gör dem det så beror det på medborgaren.

Precis som köer i sjukvården beror på patienten.....

NOT!!!!!!