onsdag, oktober 24, 2007

Facket gör bort sig

Återigen har en facklig representant och hans fack gjort bort sig rejält. Han heter Kenneth Carlsson och företräder Brandmännens riksförbund, facket för deltidsbrandmän. Carlsson och detta fack hotar med att inte släcka bränder i kommunala byggnader om inte arbetsgivarna, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), ger med sig i förhandlingarna om ett nytt avtal.

Undantaget är skolor, äldreboenden och vårdinrättningar. Så om en ishall, stadshus eller brandstationer (???) börjar brinna så släcker man inte.

Kan detta vara lagligt? Jag tycker SKL skall sätta hårt mot hårt. Varje nedbrunnen byggnad som kunde ha släcks där skall man dra av det förstörda värdet på budet till Kenneth Carlsson och hans medlemmar. Så för varje brand minskar budet tills man är nere på lönesänkningar.

Att som brandman medvetet låta skattebetalarnas gemensamma egendom medvetet brinna ner är djupt omoraliskt.

Lika omoraliskt som när vissa grupper använder sjukförsäkringen och falska sjukskrivningar, dvs. skattebetalarnas pengar, inte sina egna strejkkassor som stridsåtgärd.

Tror verkligen detta fack och herr Carlsson att man väcker sympati hos allmänheten genom att medverka till att egendom förstörs?

3 kommentarer:

noctivagus sa...

När jag läste detta trodde jag inte mina ögon, som om en läkare som vägrar att operera. Sjukt, och typiskt fack som anser sig större än livet själv. Återigen visar ett fack att man inte hör hemma i en demokrati.

NossCire sa...

Så vad ska brandmännen göra? Har inte brandmän, läkare, polis etc rätt att strejka på något sätt?

Jag ser detta som en mycket bättre stridsåtgärd än om man skulle låta en del av brandmänner gå på strejk. Detta är en stridsåtgärd som inte riskerar liv (det står klart och tydligt att de kommer att rädda folk), vilket knappast kan sägas om en vanlig strejk.

Vad jag dock är lite rädd för är att pyromaner kan se detta som en invit.

Vi får helt enkelt hoppas att det inte slutar på detta sättet.

TOMMY RYDFELDT sa...

Givetvis får man strejka men genom att medvetet förstöra skattebetalarnas egendom? För det är ju ungdomarnas fritidsaktiviteter i simhallar, ishallar osv som drabbas.

Jag tror de hade lite otur när man tänkte.

En deltidsbrandman bor och arbetar nära brandstationen. Skall han stå och titta på när sonens träningsanläggning brinner ner? Och hur kommer vänner och grannar att reagera? =ch alla som jobbar i dessa anläggningar som kanske blir arbetslösa?

Dumt, feltänkt och omoraliskt.