tisdag, januari 27, 2009

Är (S) i Kungsbacka ett missnöjesparti?

Insändare som publicerades i Norra Halland 23/1.

Oan(s)varig politik

I förra valet fick socialdemokraterna i Kungsbacka endast 19,58%. Ett av de lägsta resultaten för partiet i Sverige.

Tydligen har resultatet skapat panik och det är inte speciellt viktigt längre att politiken hänger ihop.

Man gör sken av att vilja bygga hyresrätter. Men när man verkligen har chansen att påverka, på fackföreningsägd mark i Vickan, så arbetar (S) för bostadsrätter och ledande företrädare för (S) lierar sig med Riksbyggen.

Förmodligen tror man att dubbelmoral är dubbelt så bra.

När det gäller ekonomiska frågor är det inte ett dugg bättre. Man kan alltid lita på att om enskild, förening, företag eller förvaltning vill ha mer pengar så är Socialdemokraterna snabbt ute och lovar dem dessa. Och helst mer än vad man begär.

Idéer lanseras utan ekonomiska hänsyn. Senast ett kallbadhus i Gottskär som lär gå på 30-40 miljoner att bygga och ett antal miljoner i drift.

Hur skall det betalas?

Värst är en Michael Hannus som tycks sig tro kunna lova guld och gröna skogar till allt och alla. Lätt för honom som saknar centrala uppdrag i kommunen eller position i partiet.

Kanske tror han att alla löften skall skapa en sådan? Men hur trovärdigt är det? Maj-Britt Rane Andersson (S) är inte långt efter med sitt löftesspridande.

Men intäkter är inte lika viktiga för (S). Taxor och avgifter skall inte höjas och helst skall det mesta vara gratis. Någon skattehöjning har man inte heller föreslagit.

Om (S) fick styra i Kungsbacka skulle man snart få kalla in programledarna för TV3:s Lyxfällan för att sanera underskotten.

Socialdemokraterna i Kungsbacka har blivit ett missnöjesparti. Men kommer den förlorade trovärdigheten att ge fler röster?

Tommy Rydfeldt
Folkpartist

Inga kommentarer: