lördag, januari 17, 2009

Hade Göran Hägglund något val?

Petningen av Lennart Sacrédeus från Kristdemokraternas EP lista skapar en massa känslor i partiet.

Men hade Göran Hägglund (Bilden nedan tillsammans med undertecknad bloggare) och partiledningen något val?

Kristdemokraterna har motvind i opinionen. Flera mätningar ger dem siffror under 4 %.
Göran Hägglund är nog klart medveten om att värdekonservatism, EU motstånd och till och med abortmotstånd inte är en framgångsrik väg. En sådan politik skulle få ännu fler att överge partiet.

Lennart Sacrédeus är dessutom en ganska frispråkig person som talar innan han tänker.
Så hade partiledningen något val än att försöka peta honom? Troligen inte.

Petningen skadar partiet kortsiktigt men att inte peta honom hade kunnat bli värre.

Problemet är dock att många medlemmar i Kristdemokraterna har samma ideologiska uppfattning som Sacrédeus och det är ett långsiktigt problem för partiet.

Hur får (KD) fler väljare samtidigt som man inte försöker framtona som ett värdekonservativt parti? Något som skrämmer väljarna.

PS!Lustigt att media tycks tro att vi skall ha val till EU och kallar det för EU-lista eller EU-vallista. Det är val till Europaparlamentet. (EP). Så det är EP lista. Vi säger ju inte att det är val till Sverige. Utan val till riksdagen. Riksdagslista. DS!

Dagen123DN123SvdAftonbladetSydsvHD

3 kommentarer:

Patrick sa...

Varje parti har ju rätt att välja vem som ska företräda dem, precis som folket har rätt att välja. Samtidigt har ju Lennart Sacrédus att driva sin egen valkampanj i eller utanför KD.
PS. Även de som går emot det korrekta och allmänt gällande har rätt att få sin röst hörd, även om jag i dett afall knappast håller med Lennart Sacrédus på en enda punkt. DS.

lars-åke sa...

Den allt annat än oskyldiga - öppet homohatiska- politiskt underlivstroende frikyrkobedjaren Sacredius är ett problem för KD. Så lite förvånande..

Göran Hägglund förklarar i Aftonbladet "– Han har genom åren gjort en rad uttalanden som jag har fått äta upp." Ett exempel som nämns är när Sacredeus i SVT ogenerat påstod att homosexuellas giftemål leder till sex med barn och djur.

Sacredius (= Guds helige- i fri översättning från latinet) tycks själv ha fått totalflipp i kupan av sin självalda religion och har nu plötsligt blivit ett "oskyldigt offer" i maktkampen om att KD vid nästa val ska orka mer än 2,5%.

Den självupptagne frikyrkaren - genitalt navelpetare - Sacredius ska inte påstås vara oskyldig här.

Som Sacredius sår får han här också skörda. Väl bekomme och välkommen till ansvaret för vad som kommer ut ur den egna respektlösa truten. Jag förstår mycket väl Göran Hägglund här.

TF sa...

Det känns som om du verkligen kunnat sätta dig in i hur Göran H har tänkt. Fast trots att det då kan framstå som fullt rationellt att handla som han gjorde undrar jag om han ändå inte gjort bort sig.

Tänk att rigga ett provval (=välja ut en grupp partipampar på olika nivåer) och ändå förlora. När man sedan struntar även i det anspråkslösa försöket till interndemokrati genom att offentligt schavottera den som vann, då är det ju många väljare som ställer sig undrande.