fredag, augusti 14, 2009

Varför inte införa kundvagnskort?

Läsare i Svenska Dagbladet är upprörda över hur cyklister beter sig i Stockholm. Några vill till och med införa cykelkort.

Det är så typiskt svenskt att när det finns problem så finns det en övertro att förbud och regleringar skall lösa allt. Politiker stiftar en lag och så är frågan löst.

Vi har körkort för bil men det finns de som trots detta kör som dårar på motorvägen.

Det finns gående som bara går rätt ut i gatan vid övergångsställen därför de anser att bilisten skall stanna även om bilen bara är två meter från platsen.

Skall vi införa gångkort?

Och då och då blir jag påkörd bakifrån av kundvagnar i affären. Kundvagnskort?

Förbud och regleringar löser sällan problem. Och det är inte rätt metod denna gång heller.

Svd1Svd 2

1 kommentar:

Pierre Ringborg sa...

Det fanns något kul som heter heter datakörkort och som studieförbund och andra utbildningsinstanser ägnat sig åt.Vet inte om det finns kvar men det behövs fortfarande utbildning i ämnet för vuxna.
Ser att studieförbundet vuxenskolan tar bra betalt för elementära baskunskaper för lite av varje så man klarar sig i tillvaron.
Självklart bra för dem i Varberg som ligger mittemot vår stora Kvantum-butik att introducera kundvagnskort och cykelkörkort och allt vet vad med trängsel och körvanor i och utanför den butiken.
Ica-kortet finns redan där kundvagskort kan specifieras och nu är det bara nya politiker i gatunämnden som kan göra något åt problemet utanför butiken, såna som jag.