måndag, november 09, 2009

Symbolik att Apoteksbesked kom 9 november?

Man kan nästan tro att det finns en medveten symbolik.

Den 9 november 1989 föll muren. Det var del av ett år då kommunistiska diktaturerna i land efter land i östblocket föll samman. Slutligen föll även Sovjetunionen 1991 samman i ett antal stater.

Den 9 november 2009 tar Sverige ytterligare ett steg bort från den socialism som Socialdemokraterna försökte införa i Sverige. Besked om vilka Apotek som säljs och till vilka kom denna dag.

Omregleringen av Apoteken kommer ge större utbud, bättre service och förmodligen leda till nya idéer om hur vi kan utveckla denna verksamhet.

Jag såg också häromdagen att min närmaste bensinmack numera säljer värktabletter m.m. Inte en dag försent.

Socialdemokraterna stod för statliga apotek, förbud mot fler än två statskontrollerade TV kanaler, tankar om att förbjuda parabolantenner, en hopplöst genomreglerad bostadsmarknad och inte minst reglering inom vården där privata utförare i princip inte skulle förekomma.

Sjukvården lider fortfarande av att man som i Sovjetunionen planerar vad som skall utföras inte vad det finns behov av. Men även sjukvården är på rätt väg.
Den 9 november 1989 föll muren. Den 9 november 2009 togs nästa steg för att riva Apoteksmuren.

PS! Den som tycker det är bra med statliga Apotek kan ju fundera över hur det skulle se ut om alla matbutiker ägdes av statliga Svensk Matbutik AB som bestämde vad för varor som skulle finnas, öppettider och lokalisering av butiker. Utan någon konkurrens. Tror någon det skulle ge låga matpriser, bra öppetider och ett bra utbud av varor och butiker? DS!

DN1DN2SvdGPSydsv

1 kommentar:

Krister sa...

Du har rätt Tommy.Nu kommer det att bli lika svårt att köpa värktabletter, som det har varit att köpa folköl i affären. Vi har mycket att lära oss av USA!