tisdag, februari 02, 2010

Birgitta Ohlsson ett djärvt val

Jan Björklunds val av Birgitta Ohlsson som EU minister är ett djärvt val. Hennes motstånd mot FRA (som jag gillar) men också hennes arbete för kvoterad föräldrapenning och liknande frågor har givetvis irriterat partiledningen.

Efter valet har Birgitta Ohlsson varit mer nedtonad än tidigare och en borgerlig majoritet i riksdagen har inte heller gett enskilda ledamöter möjlighet att rösta med det andra läget i enstaka frågor.

Jan Björklund kan ibland vara taktisk och jag tror han har letat efter en bra valarbetare. Någon som kan få uppmärksamhet när hon är ute i valrörelsen. Och det kan Birgitta Ohlsson.

Jag är övertygad om att Jan och Birgitta pratat igenom ordentligt vad det innebär att bli minister. Att man driver regeringens uppfattning även om den man privat kan vara en annan.

President Lyndon B Johnson sa en gång om FBI chefen J.Edgar Hoover:

"It's probably better to have him inside the tent peeing out, than outside the tent peeing in."

Jag tror Jan Björklunds känner samma om Birgitta Ohlsson. En Birgitta som helhjärtat som minister kampanjar för Folkpartiet är en stor tillgång.

Till slut, grattis Birgitta. Nu är det valrörelse till 19 september som gäller. Och vi skall vinna så du får fortsätta i regeringen minst fram till 2014.

Fotnot: På bilden Suzanne Åkerlund (kommunråd i Halmstad), Birgitta Ohlsson, Ulrika Landergren (kommunalråd i Kungsbacka) och Helene Odenjung (2:e vice partiordförande). Jag tog bilden på alliansfesten på Sergels Torg 19 september 2009.

AftonbladetSvdGPDNDagen1Dagen 2SydsvExpressenHDDNDNGPSvd

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Nej, jag tror inte att Jan Bj ville ha Birgitta som minister. Nej, jag tror inte att hon går att tysta ner ens som minister, om hon känner starkt annorlunda och efter eget huvud.

Därför är det bra att hon blev EU-minister. Även om jag inte håller med henne i allt.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/02/fra-kritiska-birgitta-blev-eu-minister.html

Pierre Ringborg sa...

Birgitta Ohlsson blir en utmärkt EU-minister. Grattis till en minister som vågar tycka och tänka självständigt liberalt. Kanske inte Jan Björklunds favorit men man kan inte tycka om allt. Att utvidga EU till fler stater tror jag är en viktig ingrediens nu samt att Sverige kommer in i Euro-gemenskapen. Europaparlamentets makt kan bli en stötesten för liberala ministrar.