tisdag, mars 30, 2010

När man lovar allt till alla

I lördags fick jag in en insändare i Kungsbacka Posten om vårt lokala missnöjesparti Kungsbackaborna.

Detta parti har behandlats ungefär som Sverigedemokraterna görs i många kommuner. Man tar inte debatten. Men jag tycker det är fel. Man skall ta debatten och visa att deras politik inte hänger ihop.

Läste på en blogg som tillhör deras parti att man tycker det är personangrepp som jag gör. Men personangrepp är när man angriper någons person. Jag tydliggör bara olika personer i partiets åsikter. Och konstaterar att det hela hänger inte ihop. Man kan inte lova allt till alla och sedan också skattesänkning.De enskilda personerna i partiet är ointressanta. Det är deras politik som är intressant att granska.

Och partiets ledare Roger Larsson har varit emot pendeltåg, kulturhus med mera. Det är bara att läsa protokoll hur smärtsamt det än är. Och det är knappast personangrepp att redogöra för vad som står i protokoll.

Den 19 september är det val. Jag kommer fortsätta ta debatten. Även om partiet Kungsbackaborna i din desperation börjar ägna sig åt personangrepp på mig.Den debatten kan man inte vinna.

Här är insändaren.

Ett missnöjesparti staplar löften

Anna Hjertqvist, numera politiker för det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna, kritiserar i Kungsbacka Tidning 25/3 Kungsbackas politiker för vad hon påstår är ett brutet löfte att det skall bli pendeltågsstation i Åsa.

Anan Hjertqvist vet mycket väl, hoppas jag, att det är Banverket som är den stora boven. En kommun byggerinte en station själva utan deras tillstånd.

Jag hälsar henne välkommen i politiken även om hennes partival, Kungsbackaborna, är förvånande.Hennes partiledare Roger Larsson var emot pendeltåg överhuvudtaget. Hade han fått bestämma hade det inte funnits något pendeltåg att förlänga söderut. (Finns att läsa i protokollen)

Under sina 11 år som kommunstyrelsens ordförande gjorde han inte ett dugg för att få tåget att gå söder om Kungsbacka. Roger Larsson är alltså ett av de viktigaste skälen till att inget hänt på 15 år.

Kanske Roger ”glömt” berätta detta?

Anna Hjertkvist tycker också att man skall bygga en ny Säröbana. En investering som går på minst 1 till 1,5 miljard och med skyhöga driftskostnader.

Det ligger helt i linje med vad andra representanter för Kungsbackaborna lovar. Ny arenahall, fler bussar, minskade barngrupper osv. Kryddat med skattesänkning.

Men det är väl missnöjespartiets privilegier. Att lova allt till alla och dessutom skattesänkning. Fullt medvetna om att man aldrig kommer till makten och behöver infria ett enda löfte.

Tommy Rydfeldt (FP)
Regionkandidat

Inga kommentarer: