onsdag, augusti 15, 2012

Bagges planer på Tjolöholm var ett luftslott

När kommunfullmäktiges ordförande i Kungsbacka öppnade fullmäktiges möte på tisdagskvällen så meddelade han  att Dreamhill Academy (Anders Bagge m.fl) inte längre ville hyra lokaler i en ny byggnad på Tjolöholm. Ärendet utgick.

I ett brev till kommunen skriver man att hyran var för hög. Man kan dock tänka på sikt verksamhet i f.d magasinet.

Kommunen bör nu avföra Dreamhill Academy från Tjolöholm. Man agerade likadant i Skåne. När marknadsmässig hyra krävs, och de inte får bidrag av skattebetalarna, drar sig Dreamhill ur.

Jag skrev 26 juli ett inlägg på bloggen om Tjolöholm och framtiden. Läs här.

Denna mening är viktig och är vad jag menar kommunen måste göra.

Bestäm en gång för alla om Tjolöholm är ett museum med lite aktiviteter eller en turistattraktion med boende, konferenser men också ett bevarande av det unika på egendomen.

Att hoppa på första bästa projekt ger ingen utveckling.

Nu nämner man åter magasinet som tänkbart för om- och tillbyggnad. Jag skrev om detta i ett inlägg och om bygnadsminnesförklaringen. Läs om detta här.

Jag tror magasinet kan bli svårt att göra något med. Renovera varsamt får man men bygga om och till lärt bli svårt. Men magasinet kan ju bli en kulturlokal.

Teater Halland har spelat där i sommar och skall Tjolöholm utvecklas mer åt kulturhållet bör inte bara Nämnden för Kultur & Turism i Kungsbacka vara med utan också Region Halland.

Norra Halland
Inga kommentarer: