söndag, maj 26, 2013

Miljöpartiet går kraftigt åt vänster

I t.ex Region Halland och Halmstads kommun regerar alliansen med Miljöpartiet. Efter helgens kongress står det mycket tydligt klart att någon regeringssamverkan mellan Miljöpartiet och Alliansen efter riksdagsvalet 2014 är totalt omöjlig.

Kongressen innebär kraftigt steg åt vänster för partiet.

Vinster från privata tandläkare, vårdcentraler som drivs av personalen får inte utdelas utan skall återinvesteras. För det är så det normala privata välfärdsföretaget ser ut, det är ingen riskkapitalist som ägare.

Miljöpartiet går här längre än Socialdemokraterna och hamnar i knät på Vänsterpartiet. Partiledningen blev överkörd.

Vissen maskros
Skatten på arbete för ungdomar skall också höjas. Man gick emot partiledningen även i denna fråga. Intressant är att Miljöpartiet i alla andra sammanhang hävdar att man skall höja skatten för att minska användandet, av t.ex bensin. Vad händer då om man kraftigt höjer arbetsgivaravgiften för unga? Fler eller färre arbeten?

Även det gamla flumförslaget om medborgarlön återkommer men som vision. Miljöpartiet anser att den som inte vill jobba skall få bidrag för att ha skälig levnadsstandard.

Kanske det som är Miljöpartiets nya arbetslinje. Jobba om du känner för det.

Det blir intressant att se hur språkrören skall hantera ett parti som uppenbarligen känner stor samhörighet med Vänsterpartiet. Och hur kommer väljare i den politiska mitten att reagera. Vänstervridningar går nog inte hem där.

Ekot Svd1 2 EXP DN

Inga kommentarer: