måndag, juni 30, 2014

Röd-grön-röd-rosa har sålt skinnet men inte skjutit björnen

Miljöpartiet har drabbats av total politisk hybris. Värst är Gustav Fridolin som säkert själv i sin kammare funderar över om han är den största politiker någonsin i Sverige.

Han har det också lätt då den svenska journalistkåren, visar alla undersökningar, behandlar honom och Miljöpartiet med silkesvantar.

Mannen med hybris
Miljöpartiet och FI kan säga vad för tokigheter som helst utan att det möts av motfrågor.

Hybrisen på Vänsterpartiet har avtagit. Siffrorna pekar neråt men ändå är Jonas Sjöstedt på väg att utse ministrar.

Men det gillar inte Stefan Löfven. Han är inte kritisk emot att röd-grön-röd-rosa ministrar skall utses utan säger att det gör regeringschefen, dvs Stefan Löfven.

Socialdemokraterna är mest i något förvirrat tillstånd. Sämsta valet någonsin till Europaparlamentet. Opinionssiffra lägre eller i samma härad som valet 2010.

Bekymrad
Då tidigarelägger man valspurten, säger (S). Hur lyckat är det? En valrörelse är ett maratonlopp och börja spurta efter 1 mil lär inte ge en vinst.

Många socialdemokrater lever i den villfarelsen att Socialdemokraterna alltid skall regera.

Uppenbarligen  till vilket pris som helst och numera tillsammans med vem som helst. De politiska idéerna är underordnade.

Men jag tror de röd-grön-röd-rosa kommer vakna upp den 15 september med baksmälla.

FI hamnar utanför riksdagen. Lite mer granskning kommer visa att det är ren skär vänsterpopulism. En politik som inte hänger ihop det minsta men man kommer ta röster från (V).

Och vi kommer stå med ett vänsterblock utan majoritet och en allians utan majoritet samt SD. Samma som idag.

Är de rödgröna störst kommer Stefan Löfven få chans att bilda regering. Men kommer han kunna det? Och om andra lägger ner sina röster, hur länge överlever den?

Så leta upp björnen och skjut den innan ni lägger ut skinnet till försäljning på Blocket.

Inga kommentarer: