tisdag, november 25, 2014

Lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna gör upp med SD.

Enligt tidningen Norra Halland har det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna hoppat av ett underskrivet avtal med Miljöpartiet och Vänsterpartiet om teknisk valsamverkan och istället gått samman med Sverigedemokraterna.

Egentligen inget konstigt då Kungsbackaborna och deras ledare Roger Larsson visat tydliga prov på främlingsfientlighet. Man har varit ett SD light men nu tänker man tydligen ta steget ut och samarbeta med SD.

Här finns två inlägg på bloggen om just detta. Inlägg 1  och Inlägg 2

Kungsbackabornas andreman Stephan Philipson hade skrivit på avtal med MP och V. Dessa tre partier fick då nio mandat ihop. Därmed fick man tillsammans uppdrag i styrelser och nämnder som de kunde fördela på tre partier.

Men Kungsbackabornas ledare Roger Larsson var inte nöjd. Han gick till SD och de blir också nio mandat.

I en artikel i Norra Halland påstår Roger Larsson att de skulle ge Kungsbackaborna fler platser i styrelser och nämnder. Om han inte lyckats lura SD så får han inte fler platser i den konstellationen. SD har sex mandat precis som MP+V.

Kanske man inte räknat på att några andra kan plocka upp MP+V och samverka med dem?

Istället känns det som om Roger Larsson känner sig politiskt hemma med SD. Det är dem han vill samverka med.

Kungsbackabornas trovärdighet är ju helt borta och de skapar en massa frågor:

1. Stephan Philipson har känts som motorn bakom partiet. Nu körs han totalt över av Roger Larsson. Stannar han kvar i partiet?

2. Vem vågar i framtiden överhuvudtaget träffa ett avtal med Roger Larsson och Kungsbackaborna? Det är ju inget värt och kan tydligen brytas när som helst. Eller för att ta en fråga som ställdes om Richard Nixon. Skulle du våga köpa en begagnad bil av Roger Larsson? Jag tror inte miljöpartister och vänsterpartister i Kungsbacka skulle svara ja.

3. Politiskt har ju Kungsbackaborna blivit mer och mer främlingsfientliga. Känner sig övriga medlemmar i partiet bekväma med att man nu tar nästa steg och samarbetar med SD?

4. Var detta dödsstöten för partiet Kungsbackaborna och får vi se Roger Larsson på SD:s valsedel i nästa val?

Inga kommentarer: