onsdag, maj 09, 2007

Vänsterns avhopp i Göteborg skapar funderingar inför 2010

Enligt Dagens Nyheter,Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten så kommer vänstermajoriteten i Göteborg att spricka. Intressant på flera sätt. Inte minst som bevis för hur svårt de tre vänsterpartierna kommer att ha när det gäller att visa ett enat regeringsalternativ 2010. Vänsterpartiet sägs hoppa av i just en sådan fråga som kan bli svår att lösa för vänsterkartellen inför 2010. Man vill inte gå med på skattesänkning med 25 öre.

Skall man gå till val på höjda inkomstskatter, återinförd förmögenhetsskatt och återinförd fastighetsskatt, för att kraftigt kunna bygga ut offentliga sektorn som vänsterpartiet vill? Eller är det den försiktiga linjen som Mona Sahlin och Pär Nuder driver att man i valmanifestet kanske inte skall lova återställa allt som alliansregeringen gör? Sahlin och Nuder vet ju att gå till val på att höja skatten för alla svenskar är ingen röstmagnet.

I vänsterpartiet tycks det finnas en totalblockad mot skattesänkningar. Oavsett hur god ekonomi en kommun, ett landsting eller staten har så kan partiet bara höja skatten.

Inte i något parti finns det sådan förtjusning att via skatten få in så mycket pengar som möjligt och få chansen att som politiker få möjlighet att spendera andras pengar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vänsterns rigiditet kommar att kunna ge SAP egen majoritet 2010!

TOMMY RYDFELDT sa...

Egen majoritet är bara drömmar. Miljöpartiet finns ju också.Men vänstern riskerar nog att börja balansera kring 4%. Kommer man under lär dock socialdemorkater hjälpa till med kamrat 4%