onsdag, maj 09, 2007

Flumvänstern och Flumcentern

På 80-talet rasade en politisk strid huruvida det skulle vara tillåtet att knarka eller ett brott.Till slut vann linjen att eftersom det är olagligt att inneha knark och att sälja så är det naturligt att det också är olagligt att knarka.

Att detta inte var givet för alla beror givetvis på att det finns grupper som tycker att man skall tillåta lite innehav av framför allt hasch och om det inte är förbjudet att inneha måste det ju vara tillåtet att bruka det.

Nu försöker vänsterpartiet (läs uttalande till SVT) att återigen göra det tillåtet att knarka. Man skyller på att personer inte vågar söka vård för att de då måste erkänna ett brott. Ett riktigt flumargument. Söker du vård så anmäler inte vårdgivaren dig till åklagare. Om någon tror det så är det information som behövs, inte lagar som gör det tillåtet att bli bjuden på knark. Och vad går gränsen för att inneha och bruka? Innehar man inte det under tiden man röker eller på annat sätt försöker ta det?

Då har man ju ändå begått ett brott. Riktigt superflum från vänstern. Har man tröttnat på rödvin?

Och så Fredrik Federley. Centerpartiet store liberal och ledare för Stureplancentern. Nu erkänner han att han för två år sedan provat både hasch och kokain. De mår väl vara hänt om han, som han säger till Svenska Dagbladet ” var väl inte i mitt bästa tillstånd” gjorde detta men ångrar sig djupt och uppmanar andra att inte knarka.

Men det gör han inte.

Istället skriver han såhär på sin blogg:
”Jag uppmanar ingen att ta droger, jag har inte känt behov av att göra det igen och jag tycker att de måste vara upp till var och en vad man stoppar i sig.” Speciellt det sista är ganska häpnadsväckande.

Till SVT förtydligar han också att han inte, precis som vänsterpartiet, anser att bruk av narkotika skall vara kriminellt.

Fredrik Federley brukar kalla sig socialliberal ibland. Fast jag tror han har missförstått ordet.

Det finns ultraliberaler som anser att total frihet för människan, att få göra som man vill, är målet. Kanske det är det ultraliberal som Federley egentligen är? För det är inte socialliberalt att uttala sig att det är upp till var och en vad man stoppar i sig. Och ordet social framför liberal innebär inte att man skall vara social och testa knark ihop med sina Stureplanspolare.

Uppenbart har vi fått en ny gren av centerpartiet. Flumcentern.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har inte den riktiga v (kommunisterna anförda av Ohly, leg kommunist) propagerat för ett frisläppande av knarket?

Marx gamla tes 'Opium för folket' får en ny innebörd...

TOMMY RYDFELDT sa...

Riktigt så tokiga tror jag inte ens Ohly och vänsterpartiet är. har i alla fall inte hittat några sådana krav någonstans.