torsdag, juni 21, 2007

Littorins examen, Kungsbacka Tidning och "svarting" samt Svennis (den långtidsarbetslöse)

Ankdammsdebatten denna vecka gäller arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorins examen eller brist på sådan.

Ingen har dock påstått att han medvetet försökt fuska. Avhandlingen finns skriven och inlämnad dock till någon som inte har behörighet. Därför blir påståenden från proffstyckare att han inte skulle vara lämplig som minister rent löjliga. Sven-Otto har förmodligen blivit blåst och är varken sämre eller bättre som minister om denna examen står i hans meritförteckning (hatar ordet CV).

Men nu tar han bort den. För mig spelar det absolut ingen roll. Jag bedömer honom efter vad han uträttar inte vad han skrivit på ett papper för några år sedan.

En annan debatt har varit att ”svarting” fanns med i en artikel i Kungsbacka Tidning som beskrivning av en rånare. I dagens nummer ber chefredaktören Kurt ”Chico” Johansson förbehållslöst om ursäkt.

Även debatten om Kungsbacka Tidning har varit ankdammsmässig i vissa delar. Att skriva ”svarting” kan och skall aldrig försvaras. Men det måste finnas rim och reson även i den debatten.

Jag har känt Chico i över 30 år. Håller inte med om allt han skriver och publicerar. Men så skall det väl vara? Om man som politiker håller med om allt lokaltidningen skriver har väl den inte gjort sitt jobb som granskare? Men Chico är ingen rasist eller ens i närheten av detta. Han skulle aldrig medvetet släppa igenom den artikel som publicerades. Ett olycksfall i arbetet alltså. Även om det är ett mycket olyckligt sådant.

Kan på rak arm inte heller komma ihåg om tidningen någonsin blivit fälld av PO/PON. I så fall någon enstaka gång.

Expressen och Aftonbladet har om det gäller underlig publicering betydligt större problem.

Och Svennis tycks vara närmar jobb i dag igen. Dagens tips är Manchester City.

Vem säger att regeringens jobbpolitik inte fungerar? Littorin behöver kanske ingen examen? Jobben kommer ändå. Till och med för Svennis som blev långtidsarbetslös under den förra regeringen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Den som verkar bo i en Ankdamm är du. Kom igår från ett internationellt möte i Spanien och delegaterna kunde inte förstå att Sverige kunde ha en minister som skyltade med titlar från bluffuniversitet. De trodde bättre om Sverige som de uttryckte det. Synd om du inte förstår hur viktigt det är att inte bluffa ned akademiska meriter.Saken blir inte bättre i o med att Statsminister accepterar han värdelösa bortförklaringar. Sverige har förlorat mycket på den här affären. Kom ihäg att det hela startades ej av journalister som verkar ha glömt att det finns viktigare saker än Pamela Anderssons bröst.

TOMMY RYDFELDT sa...

Vi bor alla i ankdammen Sverige som bara kan diskutera en sak i taget. Denna vecka Sven-Otto.

Han blev säkert blåst av detta "universitet". Jag har inte hittat någon, förutom någon hysterisk sosse möjligen, som tror att han medvetet gjort detta. Det vore ju världens dummaste grej. Därmed är det ointressant, och nu har man tagit bort titeln på hemsidan.

Ändrar det hans sätt att utföra sitt jobb? Nej. Är han vald som minister pga denna utbildning/titel? Nej. Har det betydelse för att sätt/möjligheter att utföra sitt jobb? Nej.

Alltså helt ointressant och ankdammsmässigt. Vi har snabbt kommit in i den politiska sommarstiltjen då en nyhet som normalt skulle få en notis kan få flera helsidor.