onsdag, juni 20, 2007

När tänker (s) redovisa sina bidrag?

Att enskilda gåvor till partierna skall redovisas öppen tycker jag är självklart. En gräns på 20 000 kr per enskild person är ganska bra nivå. Men bidrag från företag
och organisationer bör man redovisa från första kronan.

Nu gör sig Marita Ulvskog (s) till någon slags demokratins riddare och jämför Sverige med bananrepubliker.

Hon kan ju börja och redovisa allt stöd (s) får, krona för krona från LO och andra. Hur många personer från olika fackföreningar som jobbade heltid betalda av facket i valet? Lokaler som användes, hur mycket var det värt? Trycksaker som man fick?

Hur många miljoner är det och från vem?

Trovärdigheten hos Ulvskog är noll utan en sådan redovisning.

4 kommentarer:

Hansa sa...

http://timbro.se/bokhandel/books.asp?isbn=9175666170

Kolla upp denna länk från Timbro. Den innehåller svart på vitt hur stor korruptionen mellan SAP och LO verkligen är! Välkommen debatt detta! Dra ner byxorna på hycklarna och maktgalningarna!(Ulvskog tänker jag främst på)

Anonym sa...

Beloppsgränsen för redovisning här var ju 20000:- - inte krona för krona som du skrev.

Att det dessutom är M/KD som obstruerar och vägrar redovisa sina anonyma "ekonomiska välgörare" anser jag som väljare vara ganska talade.. ur trovärdighetssynpunkt.

Anonym sa...

Tydligen fick SAP drygt 500 Miljoner från LO inför valrörelsen 2002 (!) dvs fem ggr så mycket som alla övriga partier tillsammans disponerade...

Lägg till partistöd och lotteriverksamhet som de beviljat sig själva.

Eftersom LO sitter i partistyrelsen så är det ju nära till hands att anta att man kan köpa sig in. Dyrt är det ju...men va fan makt får kosta även i en bananmonarki!

fatima sa...

Eller hur! Marita Ulvskog är väl den sista att kommentera detta? Jag tycker alla ska redovisa var pengarna kommer ifrån, men som sagt, sossarna ska inte kasta första stenen!