onsdag, oktober 03, 2007

Klantigt av Odell som skadat (kd) och regeringen

När Finansinspektionens rapport om Carnegie kom borde Mats Odell direkt ha insett att han och därmed regeringen måste distansera sig från Carnegie. Karin Forseke borde direkt ha avgått, nya statssekreteraren Urban Funered borde ha lämnat sin post och Carnegie skulle ha avskiljts från uppdrag hos regeringen.

För det var så det skulle gå ändå. Och nu har vi facit. Forseke och Funered har lämnat sina poster och Carnegie har självmant, eller efter påtryckning, lämnat sina uppdrag.

Mats Odell gjorde en total felbedömning när det gäller behovet av det som i USA heter ”damige control”. Att minska de politiska skadorna. Genom att inte göra något så ökade skadorna för Odell själv, kristdemokraterna och regeringen.

Jag skrev igår att jag tror på regeringsombildning under 2008. Att Mats Odell då byts ut är ingen högoddsare . Göran Hägglund lär då vilja ha ett nytt statsråd för att profilera (kd) och efter denna affär är det förhållandevis enkelt att byta ut Odell.

Jag tror dessutom att hans efterträdare heter Acko Ankarberg Johansson. Idag kommunalråd i Jönköping.

Uppdatering 13.26

Nu säger Mats Odell att det var något förhastat att antälla Urban Funered som statssekreterare. Håller helt med men då kunde han varit lika snabbt att skilja honom från sin tjänst när Carneigieskandalen avslöjades.

Inga kommentarer: